2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XV.kerület

FosztóKÉPZŐ a Koma Bázison

A Koma Bázis oktatásról szóló közösségi színházi előadását láthatják az érdeklődők november 30-án és december 1-jén a Koma Bázison. 

A darabban arra a kérdésre keresik a választ, hogy mitől lehetne jobb az oktatási rendszer 8Fotó: Koma Bázis/Wágner Csapó József)

A Koma Bázis otthonát Pestújhely szívében, zöldövezetben, egy volt iskolaépület egyik szárnyának átalakítása után úgy rendezték be, hogy a színházi előadások mellett kiválóan alkalmas legyen rendezvények, képzések, forgatások, csapatépítő tréningek vagy akár baráti összejövetelek megrendezésére. A csoport vezetői szívükön viselik a nehéz helyzetben élő gyerekek sorsát, ezért indították el például  különleges mentorprogramjukat.
Mert a Komában mindig is sokkal több dolgot csináltak, mint egy közösségi színházban, hiszen a sok fejlesztőfoglalkozás mellett például szaktanárok tartottak ingyenes korrepetálást azoknak, akik azt igényelték.
November 30-án viszont a színházé lesz a főszerep: a FosztóKÉPZŐ című darab szereplői között van tanár, diák, volt diák és szülő is, akik arra a kérdésre keresik a választ, hogy mitől lehetne jobb az oktatási rendszer. A társaság nem tudományosan közelíti meg a problémát, hanem őszintén, és amennyire csak lehet, személyesen.


Fellebbezésnek helye nincs
Az előadás a „Korai Iskolaelhagyás Nemzeti Elhárító Kuratórium” munkáját mutatja be, aminek része a kihallgatás, a vallomás, a tanúk beidézése, a diák védőbeszéde, majd az ítélet, ami ellen fellebbezésnek nincs helye.

Kapcsolódó Cikkek