EUR: 353,47 Ft
CHF: 332,44 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Gera Zoltán játék nélkül búcsúzik

A magyar labdarúgó-válogatott holnap Uruguay ellen avatja fel a 68 ezer férőhelyes új Puskás Arénát. Ez lesz Gera Zoltán hivatalos búcsúja is, bár a 97-szeres válogatott középpályás nem játszik.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy Gera Zoltánt az Uruguay elleni stadionavató mérkőzés előtt köszöntik, neki ajánlják a meccset, de a futballistával – aki az U21-es válogatott szövetségi edzője – úgy döntöttek, nem fog pályára lépni, pedig sokak szerint néhány percet játszhatott volna. A tavaly visszavonult legenda az M4 Sportnak beszélt az okokról.


– Másfél éve abbahagytam a futballt, és ez hosszú idő. Sérülés miatt hagytam abba, mert leszakadt a hajlítóizmom, így talán kicsit könnyebb elképzelni, miért nem játszom ezen a találkozón, amely valóban búcsúmeccsként lett felvezetve. Annak nem láttam értelmét, hogy erőlködjek a pályán, és bevallom őszintén, volt olyan mérkőzés, amikor öt perc után nem kaptam levegőt, pedig teljesen fitt voltam. Úgy láttuk jónak, ha nem játszom, és csak egy búcsúztatás lesz a pálya szélén – mondta Gera, aki 97-szer öltötte fel a címeres mezt.

A Magyarország–Uruguay barátságos mérkőzést holnap 19 órától az M4 Sport élőben közvetíti.


Gera Zoltán

Kor: 40

Poszt: középpályás

Klubok: Pécsi MFC, Ferencváros, West Bromwich, Fulham

Válogatottság: 2002. február 13-án játszott először, amit még 96 fellépés követett

Gólok a válogatottban: 26

Klubsikerek: magyar bajnok (3x), magyar kupa (5x), magyar szuperkupa (3x), magyar ligakupa, angol másodosztály: bajnok, Európa-liga: ezüstérem, Európa-bajnokság: nyolcaddöntő

Egyéni elismerések: az év labdarúgója itthon (3x), az év magyar gólja, az év NB I-es játékosa, a legszebb Eb-gól, Ferencváros díszpolgára

Kapcsolódó Cikkek