2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb II.kerület

Gryllusék népzenei albumokkal is ünneplik az ötvenedik évadot

A Marczibányi téri Művelődési Házban, a Kaláka-koncertek egyik törzshelyén tartotta a Gryllus Kiadó a Kaláka 50 jubileumi évad alkalmából megjelent albumainak bemutatóját. Karácsony közeledtével minden korosztály és a legkülönbözőbb zenei stílus kedvelői is találhatnak kedvükre valót. A Gryllus Kiadó kínálatában szerepel Várnai Dániel – Két út, Mikó István–Kispál István: A vidám borisszák, Eszter-lánc mesezenekar: Játszóházi rokkendroll, Apnoé zenekar – Lackfi János: Kincskereső kisködmön, Mesics György és a Somló banda: Békeucca, De jó elhagyni magamat – a magyar underground Kaláka feldolgozásai, Belvárosi Betyárok: Betyárok karácsonya, Kaláka 50 – Békabúcsúztató, Kováts Kriszta: Zenemozi, Kaláka: Volt egy fakatona, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák: Áldás, rockandroll; Mindenek szerelme és Miquèu Montanaro–Móser Ádám: Tangók című albuma.

Kaláka 50

A Gryllus fivérek, Dániel és Vilmos, Mikó István és Radványi Balázs által alapított Kaláka 1969. november 26-án alakult, első próbájuk 29-én volt, első fellépésünk december elején. Azóta tízezernél több
koncert, ezernél jóval több dal, turnék több mint 40 országban.

Kaláka koncert a Marcibányiban (Fotó: Máté Krisztián)

 

Áldás Rockandroll

Termékeny volt az idei év Ferenczi György és csapata számára, hiszen két lemezzel is előrukkoltak, mindkettő Derek Garten hangmérnök felvétele, és annak a nashville-i stúdiónak a munkája, ahol a
legutolsó 2 lemezüket is masterelték. A felvételeket mindkét lemezen  Pál István Szalonnával közösen muzsikálták végig. Mindkét lemez hagyományosan népzenei átdolgozásokat tartalmaz, azaz magyar népzenét „rackásítva”. Az Áldás, Rockandroll albumon a nashville-i stúdióban az egyik legjobb amerikai gitáros (Jim Oblon) gazdagította tovább a felvételt, könnyed természetességgel kapcsolódik be a játékba. Lemezbemutató november 15-én a Fonóban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.