EUR: 353,24 Ft
CHF: 327,67 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

Kedden zajlott a Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatos előkészítő tárgyalás, ahol Gyárfás Tamást felbujtóként hallgatta ki a Fővárosi Törvényszék. A vádlott tagadta bűnösségét a bíróságon.

Gyárfás Tamást a Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg még július 30-án.  Kedden a törvényszéken Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét, és több mint egyórás vallomásában többek között azzal érvelt, hogy személyiségétől idegen az erőszak, Fenyő Jánossal fennálló lényeges nézeteltérései pedig már jóval a gyilkosság előtt rendeződtek.


Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki az emiatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség jelen eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével, és Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot. Emiatt Portik ellen is folyamatban van perújítási eljárás.

Fotó: Police.hu

A Fővárosi Főügyészség 12 év szabadságvesztést ajánlott fel, amennyiben Gyárfás Tamás az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tesz. Ahogy azt a Ripost megírta, Gyárfás nem élt ezzel a lehetőséggel, úgy fogalmazott, „nincs mit beismernie”. Vallomást azonban tett. A vallomásában hosszasan bizonygatta ártatlanságát, melyeket a Portikkal folytatott beszélgetések leiratával támasztott alá. Végül közölte: Fenyő János halála engem nagyon megrendített, sajnáltam őt akkor és most is – írja a lap.


A törvényszék jövő februárra tűzte ki a következő tárgyalásokat, ahol folytatják Gyárfás Tamás meghallgatását.

Ezzel vádolják a sportvezetőt

A vád szerint Fenyő és Gyárfás között az 1990-es évek elején üzleti, elszámolási viták, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság és a Nap TV miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek, Fenyő terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavában. Emiatt Gyárfás Tamás elhatározta, hogy megöleti riválisát. Előbb Tasnádi Pétert bízta meg azzal, hogy 12 millió forintért végezzen Fenyő Jánossal. Tasnádi Péter ebből 6 milliót meg is kapott, de nem teljesítette a megbízást, ezután fordult Gyárfás Portik Tamáshoz, hogy ölesse meg Fenyőt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek