2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

Gyermekei ellen elkövetett szexuális erőszak miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség N. István egykori rendőrgyilkos ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. A férfi annak a gyilkos bandának volt a tagja, mely fegyveréért ölt meg egy szolgálatot teljesítő rendőrt. 

A vádirat szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt kiskorú gyermekeivel tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben – tudta meg a Magyar Nemzet Konkoly-­Thege ­László sajtószóvivő ügyésztől. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására, valamint a nyilvánosság tárgyalásból való kizárására tett indítványt. Utóbbi a cselekmény jellege és az áldozatok kímélése, személyiségi jogainak védelme miatt indokolt.


A lap úgy tudja, hogy a vádlott N. István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda egyik tagja, aki negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra társaival Budapest határában megtámadta és megölte a posztos rendőrt. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét, ehhez volt szükségük a rendőr fegyvereire.

A 45 éves Gyulai Károly főtörzsőrmestert Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz, Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. A banda egy kukoricásba hajtott, a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból, megszurkálták, Soós még a torkát is átvágta, majd elföldelték. A gyilkosok három hónapig tartó hajsza után kerültek rendőrkézre. A nyomozás során kiderült, hogy Soós több gyilkosságban is érintett, végül négyszeres gyilkosság miatt kapott halálos ítéletet.


Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után szabadult, a büntetés óta eltelt idő miatt pedig büntetlen előéletűnek számít. Ezért, a jelenlegi vád alapján a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés.

Kapcsolódó Cikkek