2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Gyurcsány embere zsarolta Borkait

A gyanú szerint tízmillió forintra zsarolta Póczik József, volt válogatott labdarúgó Borkai Zsolt, azóta lemondott győri polgármestert. Póczik, a DK aktivistája és jelöltje volt, módszerei a Gyurcsány-féle körökre vallanak. Borkai Zsoltról a választási kampányban szivárogtak ki intim felvételek.  

Az RTL Klub birtokába jutott hangfelvétel bizonyítja, hogy a Demokratikus Koalíció korábbi jelöltje, Póczik József labdarúgó zsarolta meg Borkai Zsolt, volt fideszes polgármestert. A felvételeken az hallható, hogy Póczik Józsefnek felteszik a kérdést, hogy mennyit kér a Borkait ábrázoló fotókért. – És mi a pénz, amit kér érte, ami a legutolsó? – hangzott el a kérdés.

– Hát az a „tízes”, amit beszéltünk – érkezett a válasz. Tehát tízmillió forintot kért Póczik azokért a fotókért, amik a győri polgármesterről készültek. A hangfelvételeket Puska Péter, győri focista készítette, aki korábban megerősítette a csatornának, hogy Póczik többször is felkereste őt még nyáron, és azt állította, hogy egy ismeretlen megbízót képvisel.


Sajtóhírek szerint Póczik először négy fotót mutatott Borkaiék hajóútjáról, amiért 10 milliót kért. Egy, mindkét fél által aláírt dokumentumban rögzítették, hogy Pócziknak nincs másolata a fotókról, és azt is, hogy a fotókkal kapcsolatban az átadás után nincs további követelése. Póczik ennek ellenére később újfent fölkereste Borkait, ekkor már húszmillió forintot követelve.

Póczik, volt DK-s jelölt a hangfelvétel előkerülése óta nem elérhető. Róla egyébként az is kiderült, hogy kapcsolatba hozható azokkal a nőkkel, akik a hajó fedélzetén készült felvételen láthatóak. Ez az egybeesés nem lehet véletlen, így egyre erősebben körvonalazódik, hogy a Borkai Zsoltról készült szexuális tartalmú videó kiszivárgása mögött maga a DK, azon belül Czeglédy Csaba, DK-s ügyvéd és Gyurcsány Ferenc állhat.

A DK-s szálat erősíti, hogy Póczik egykori csapattársa és jó barátja Glázer Róbert, volt labdarúgó szövetségi kapitány, aki Gyurcsányék polgármesterjelöltjének, Glázer Tímeának a testvére. Glázer Tímea a Ripost szerint napi kapcsolatban áll nemcsak Czeglédyvel, de magával Gyurcsány Ferenccel is.

A bukott miniszterelnök egyébként azt mondta arról, aki kiszivárogtatta a felvételeket Borkairól: „Bárki is csinálta, nagyon büszkék vagyunk rá”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek