EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Gyűrűzik a Gothár botrány! Kitálalt a Katona egyik művésze

Mint arról korábban beszámoltunk, Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója baráti hangvételű interjút adott az ellenzéki 24.hu-nak, amelyben azt állította, hogy rögtön az elkövetett eset után értesült a szexuális zaklatásról, és rögtön intézkedett is. 

Máté nyilatkozatával azonban egészen ellentétes információk birtokába jutott a Ripost. A színház egyik művészétől úgy tudjuk: a Katona igazgatója csak nevetett az áldozat panaszán, és eleinte egyáltalán nem vette komolyan a zaklatást.


A Ripost egy színházi forrásból egészen másról hallott: a zaklatást intellektuális kielégülésként emlegető direktor először csak legyintett, sőt nevetett a szégyenteljes eseten!

„Amikor egy évvel ezelőtt először szóltak Máté Gábornak, ő csak nevetett a dolgon! Aztán persze, miután többször is felhozták, mit művelt Gothár, határozottan kijelentette, hogy erről az esetről senki nem tudhat, nem kerülhet nyilvánosságra. Innentől kezdve felgyorsultak az események…” – kezdte a Ripostnak a Katona egyik művésze.


Máté azt is cáfolta a csütörtöki interjúban, hogy titoktartási szerződést íratott alá a színház dolgozóival. Szerinte csak egy olyan papírt dugott a dolgozók orra alá, ami kimondja: nem készíthetnek felvételt arról, ami a társulati ülésen elhangzik. A neve elhallgatását kérő bennfentes a lapnak elárulta, mi történt az ügy kirobbanása utáni reggelen!

„Máté mindenkit behívatott az irodájába, így kezdődött a nap. Mindenkivel közölte, hogy vagy aláírják a titoktartási szerződést, vagy repülnek” – közölte az informátor.

A színészek persze aláírták, hiszen a megélhetésük forgott kockán. Úgy tudni, azóta is félnek – írja a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek