EUR: 353,52 Ft
CHF: 332,07 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Sport

Parádés első félidő után döntetlent játszott a Fradi Metzben

Nagyon egységes, jó formában lévő Metz otthonába látogatott az FTC női kézilabda csapata. A mérkőzésnek nem volt továbbjutást jelentő tétje, de a Fradi játékosok nem feltett kézzel utaztak a mérkőzésre. A Metz csoportelsőként 9 ponttal, az FTC a harmadik helyen a Vipers mögött 4 ponttal kezdte a BL csoportkör utolsó, 6. meccsét. A végeredménynek a Metz örülhetett.

– Nem könnyű a helyzetünk – mondta Elek Gábor a mérkőzés előtt a Nemzeti Sportnak – Nem jók az előjelek, hiszen Bánfai Kíra és Kovacsics Anikó is térdsérüléssel küszködik. A szerdai Vác ellen nyögve-nyelősen megnyert bajnoki után, lélektanilag is fontos lenne a játékosoknak a meglepetés siker. A Metz ráadásul Európa egyik legjobb formában lévő csapata, míg mi mesze vagyunk a legjobbunktól. Nem ámítok senkit – tette hozzá a Fradi mestere – de ha felszabadultak leszünk, nem görcsölünk rá a meccsre, akkor benne van a meglepetés is. Szép emlék, hogy 2017 januárban az FTC nyerni tudott Metz-ben. 


A metziek kedden váratlanul pontot veszítettek a francia bajnokságban, a csupán a középmezőnyhöz tartozó Bourg De Peage ellen. Így nekik is volt mit korrigálniuk.

A vegyes előjelek után a mérkőzés Schatzl Nadine két góljával kezdődött, stabil védekezés mellett. Majd három lett az előny és a négy csak azért nem jött össze, mert Lukács ziccert hibázott. Ekkor, a 4. percben a francia tréner azonnal időt kért. A hatodik percben Háfra is meglőtte első gólját és már 4:1-re vezettünk. Majd 5:1 Klujber hetes góljával, 6:1 Lukács szép találatával, szóval elmondható, álomszerűen kezdett a Fradi az első 10 percben.


A franciák az elején mintha nem lettek volna teljesen a mérkőzésre hangolva. A 15. percben 8:5-re vezetett a zöld-fehér magyar csapat, amikor Klivinyi Kinga is pályára lépett, a fájós térdű Kovacsics Anikót váltotta. Bíró Blanka ugyanebben a percben hetest védett. Klujber a 22. percben 10:7-nél hetest hibázott, majd szabálytalankodott és kiállították 2. percre. Az emberhátrányból a magyar csapat jött ki jobban, de 12:7-nél Pásztor Noémit állították ki rögtön azután, hogy gólt lőtt, mivel szabálytalanul védekezett. A közvetítést a helyi TV-sek furcsán értelmezték, mindent ismételtek, közben gólokról maradtak le. A szünetre végül mindenki meglepetésére a Fradi 4 gólos előnnyel mehetett pihenni, Biró Blanka nagy védésének köszönhetően. (14:10)  A Fradi a szezonja legjobb első félidejét produkálta a Metz otthonában. Szekeres végig kifejezetten jól védekezett és Bíró Blanka is nagyokat védett, de az egész csapat motiváltan játszott.

Bíró Blanka fontos pillanatokban védett hetest az első és a második félidőben is.

A második félidő francia góllal indult, majd Kovacsics bombázott főlé, de a 4. percben Lukács ismét eredményes volt, ekkor 15:11-re vezetett a Fradi. Majd Háfra átlövése talált be 16:12 ide.  Klujber gólja a 17. volt a sorban, és a négy gólos előny továbbra is megmaradt, miután Biró Blanka ismét hetest védett a 8. percben. Háfra ismét bomba gólt lőtt és a 10. percben már 19:14-re vezettünk. A franciák mestere nem bírta tovább, ismét időt kért.

20: 16 volt a Fradinak a 11. percben Lukács Viktória góljával

A 15.percben 21:17-re vezetett a Fradi, majd a franciák voltak eredményesebbek miután felpörgették a tempót és a 17. percben Elek Gábor időt kért 21:19-es ferencvárosi vezetésnél, miután ő maga is kapott egy sárga lapot. Bíró továbbra is parádésan védett, miközben a Metz nyitott védekezése kicsit összezavarta a Fradi játékosait. Fontos pillanatban a 21. percben Klujber ismét hetest hibázott, mikor már csak 2 gólos előnye volt a magyar csapatnak. Feljöttek a hazaiak mínusz egy gólra. Klujber egymás után kétszer is hibázott támadásban, de szerencsénk volt. 7 perccel a vége előtt az időkérésnél Elek Gábor elmondta, gólt kell lőni.

Döntetlen lett a vége a nagy rohanásnak

Hat perc volt már csak hátra mikor kiegyenlített a Metz 21:21. Ekkor Danick Snelder 12 perces gólcsend után meglőtte első gólját a mérkőzésen, 22:21 a Fradinak. Óriási kapkodás és izgalmak következtek. 3 perccel a vége előtt ismét kiegyenlítettek a franciák, de Schatzl Nadine beállóból lőtt gólt. 23:22 és ismét egál, 23:23, majd Háfra belemenés 2 perccel a vége előtt. Az utolsó percben lőtt góljukkal először vezettek a franciák 24:23-ra, de Lukács Viki kiegyenlített hét másodperccel a vége előtt: 24:24! Vége!

A döntetlen nagy eredmény a Metz otthonában, bár végig a Ferencváros vezetett, megérdemelte volna a győzelmet. Az utolsó 15 percben, amikor a hazai csapat mestere, Emmanuel Mayonnade taktikát váltott a Fradi görcsösen kezdett játszani. Egyszerűen nem találták az ellenszerét a nyitott védekezésnek. Elek Gábor minden variációt kipróbált a játékosai keverésével az utolsó percekben, de semmi nem sikerült. Hat gólos vezetést olvasztott el a Metz, és a döntetlen számukra volt végül kedvező eredmény. Szépen búcsúzott a Ferencváros a BL csoportkörtől és így 1 pontot visz a következő fordulóba, ahol nem lesz könnyű dolga.

A mérkőzés statisztikája

 

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
 1. Metz Handball (francia)642194–158+36 10
 2. Vipers Kristiansand (norvég)6312178–168+10 7
 3. FTC-RAIL CARGO HUNGARIA6213167–180–13 5
 4. Podravka (horvát)615161–194–332

Forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó Cikkek