2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Szolnok

Hátrányos helyzetű családoknak segítenek Tiszabőn

Tiszabő országunk egyik legelmaradottabb települése. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat most az E.ON-nal karöltve igyekszik azoknak a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak segíteni, akiknél hiányzik a biztonságos áramvételi lehetőség – azaz fűtésre és világításra sincs módjuk.

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 50 előre fizetős mérőórát telepít a 2200 fő lakosú Tiszabőn, amellyel szabályos és biztonságos áramvételezési lehetőséget alakítanak ki a hátrányos helyzetű családoknál. Sok ház annyira romos, hogy nem lehet felhelyezni a mérőórákat, ezért speciális, lábon álló órákat is használnak. Minden épületben legalább egy konnektort létesítenek.


Az ezzel járó kiadásokra egy napelempark adja majd a fedezetet, amelyet jövőre építenek egy egyhektáros területen. A naperőmű 200 család éves világítását vagy 80 család éves fűtését lenne képes biztosítani.

– A  program célja, hogy egy fűtött szoba legyen minden háznál, ahol gyermeket nevelnek – mondta Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

A programot a későbbiekben szeretnék kiterjeszteni minden rossz helyzetben lévő településre. Hogy a rászorulók mekkora támogatást kapnak, azt a helyi szociális munkások döntik el. A tiszabői napelempark és az 50 előre fizetős mérőóra létesítése körülbelül 100 millió forintba kerül.

Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatójaés Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.