2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Belföld

Hatvannyolc migránst tartóztattak föl Csongrád megyében

Hatvannyolc határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében kedden – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Várkonyi Gergely közölte, a hat csoportot Röszke, Mórahalom, Szeged, Ásotthalom és Nagylak közigazgatási területén fogták el. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, iraki, iráni, indiai, valamint jordániai állampolgárnak vallották magukat.


A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a főhadnagy.

Száznál több migránst tartóztattak fel kedden Bács-Kiskun megyében

Huszonöt esetben összesen 121 illegális bevándorlót tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgáló rendőrök és honvédek kedden – közölte a megyei főkapitányság a rendőrség honlapján.

A Hercegszántó, Nagybaracska és Újmohács közigazgatási területén, valamint a Kelebia vasúti és a Tompa közúti határátkelőhelyen feltartóztatott külföldiek szír, algír, libanoni, afgán és jemeni állampolgároknak vallották magukat.

A rendőrök a 118 férfit és 3 nőt visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő rendőrök és katonák hét illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjen – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek