2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb XIX.kerület

Hónapok óta tud a városvezetés a balesetveszélyes udvarról?

Hiába fordult többször is az Árnyas Óvoda Vonás utcai intézményének egy szülői munkaközösségi tagja a városrész vezetéséhez, az óvoda udvarán még mindig súlyos balesetveszélyt jelent egy öreg, hosszú és mély repedésekkel borított fa, amelyet a szakértő szerint sürgősen ki kell vágni, mert életveszélyes − tájékoztatott a kispest.info.

Vonás utcai óvoda

Régóta komoly veszélyt jelent a gyerekekre a Vonás utcai óvoda udvarán lévő elöregedett fa. Egy kétségbeesett szülő is jelezte az önkormányzat felé, de hónapok óta semmi nem történt. Fotókat és videófelvételt is közzé tett a közösségi oldalon, utóbbin hallható, hogy megkocogtatásra a fatörzs üregesen kong − számolt be a kispest.info az önkormányzat újabb cselekvésképtelenségét bizonyító esetéről.


Vonás utcai óvoda

– Kijelenthető, hogy életveszélyes ez a keleti ostorfa, amelynek csonkolt vagy vihar által letört teteje is közrejátszhatott ahhoz, hogy elgombásodjon a fatörzs – mondta a lapnak egy erdőmérnök. – A sok taplógomba, valamint a kéregrepedések is mutatják, hogy a fa belül tő- és bélkorhadt, ezért sürgősen ki kell vágni, mert életveszélyes – tette hozzá.

Találja meg a hibát a képen…

Hanyag munka

Ugyan ki akarna csúszdázni?

Több játszóeszköz szintén hosszú hónapok óta használhatatlan, noha a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő néhányat – úgy-ahogy – megcsináltatott – mesélte a szülő. A csúszda egyik oldala nincs rögzítve, egyszerűen „lifeg”. A hintának csak az állványa került vissza, így a gyerekek nem tudják használni. A szülő ezzel az üggyel kapcsolatban is régóta foglalkozik, több levélben kérte Gajda Péter (MSZP) polgármestert, hogy a városrész vezetése, illetve a vagyonkezelő tegyen valamit az udvaron található áldatlan állapotok ellen. Eddig úgy tűnik, hiába…

A vagyonkezelő hanyagsága

Évek óta kéznél van a megoldás

A szülők szerették volna elérni, hogy megszűnjön a folyamatos porfelverődés az óvoda udvarán, ahol a gyermekeik játszanak, ezért több évvel ezelőtt közösen vásároltak annyi biztonságos gumitéglát, amennyivel az egész udvart be lehetett volna vonni. A Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő évek óta nem tette le ezeket. A gumitéglák, amelyek mindmáig ott állnak az óvoda udvarán, ennyi idő alatt gyakorlatilag tönkrementek, a szülőnek maga az önkormányzat írta levélben, hogy azokat már nem is lehet lerakni. A várakozás során korábban a szülők felajánlották, hogy ők gondoskodnak a gumitéglák elhelyezéséről is, de az önkormányzat különböző uniós szabályokra és szakszerűségre hivatkozva nem engedélyezte azt – tudtuk meg a szülői munkaközösség tagjától.

Kapcsolódó Cikkek