EUR: 353,28 Ft
CHF: 327,99 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Sport

Hosszú egyedül készül Tokióra

Egyedül, de nem magányosan készül Tokióra Hosszú Katinka. Az olimpiai és világbajnok úszónő szakított eddigi edzőjével, Petrov Árpáddal. Munkáját a jövőben öttagú stáb segíti.

Mi tagadás, a bomba nem váratlanul robbant, az uszodai népek – állítólag – már látták a gyújtózsinór szikráit. Annak ellenére, hogy Katinka a vb-n újra régi önmagát idézte. „Az idei világbajnokságon megingott a bizalmam az edzőmben, úgy éreztem, nem akarja annyira a győzelmet, mint én… Árpiról kiderült, hogy nem tud felnőni a feladathoz” – indokolta döntését Hosszú.


A menesztett Petrov Árpád hálás minden együtt töltött napért, amikor a világ legjobb úszóját segíthette, és rengeteget tanult Katinkától. „Ígérni csak annyit tudok, a jövőben megpróbálom tudásom legjavával szolgálni közös ügyünket, Hosszú Katinkának pedig ugyan edzéseket már nem fogok vezetni, én leszek a legnagyobb szurkolója Tokióban és az olimpia után is.”

– Rutinos versenyzőről van szó, aki korábbi döntéseivel is bebizonyította, hogy mindig ki tudja hozni magából a maximumot, szóval ehhez a feladathoz is felnő – vélekedett Sós Csaba szövetségi kapitány, és Wladár Sándor, a szövetség elnöke szerint is bízni kell Hosszú döntésében. De az olimpiai bajnoknő fordulatokban gazdag pályafutást ismerve az sem lenne meglepő, ha néhány hét vagy hónap múlva új mester állna mellette.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek