2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

Hosszú Katinka is kiáll a 2023-as vb-ért

Hosszú Katinka közösségi oldalán osztotta meg a Baji Balázs és atlétatársai által indított Facebook-kampányt, amelyben a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságért lobbiznak a sportolók.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó érzelmes üzenetet is írt a megosztáshoz: „Voltam olyan szerencsés, hogy úszópályafutásom során vb-t nyerhettem hazai közönség előtt. Sose felejtem el ezt az érzést! Kívánom, hogy minél több magyar sportoló átélhesse a hazai közönség elképesztő szurkolását!”MTI Fotó: Illyés Tibor

Múlt héten több ismert magyar atléta a közösségi médiában kampányt indított, amelyben kiáll a sportág jövőjéért és a 2023-as budapesti világbajnokságért, ehhez pedig a hazai atlétikai élet számos képviselője és a magyar szövetség is csatlakozott.

A kezdeményezést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is megosztotta. „Tiszta szívből kívánjuk a magyar atlétáknak és Baji Balázsnak, hogy egyszer ők is átélhessék mennyire csodálatos hazai világbajnokságon pályára lépni, és élvezni a magyar közönség támogatását egy igazán nagyszabású versenyen” – fogalmaztak.


Gyurta Dániel, olimpiai aranyérmes korábbi úszó Facebook-oldalán írta: „Hiszek benne, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság is fantasztikus időszak lenne, amikor újra egyesülhet a nemzet, és közösen láthatnánk vendégül a világot. Ezért is állok ki atlétáink és az esemény mellett”.


MTI Fotó: Kovács Anikó

 

November 15-ig választ várnak

November 15-ig döntsön a Fővárosi Közgyűlés a budapesti nagyberuházások sorsáról – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandiner.hu-nak adott interjújában. A politikus arra kérte a főpolgármestert, legkésőbb november 15-ig döntsenek a IX. kerületbe tervezett nagy kézilabdacsarnok és az atlétikai világbajnokságra készülő stadion jövőjéről.

Kapcsolódó Cikkek