2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Hozzánk jöhet a szuperkórház!

Ilyen lenne kívülről az épület, a tetején helikopter leszállóval (Fotók: látványterv/magyarepitok.hu)

Kerekesszékkel is akadálymentesen bejárható terek

Családias, modern folyosók, várók

Budafok-Tétény bejelentkezett, hogyha a szomszédos újbudai önkormányzat nem támogatja, hogy a XI. kerületben épüljön meg a dél-budai térség egészségügyi ellátását fejlesztő beruházás, akkor a XXII. kerületben szívesen látják a tervezett centrumkórházat és járulékos fejlesztéseit.

– Azt gondolom, az újonnan pozícióba kerület vezetőknek feladata átgondolni az irányt, amerre haladni akarnak. Azzal nincs gond, ha ez az irány az előző vezetéshez képest gyökeresen más. Azonban olyan, jól előkészített és szakmailag alátámasztott beruházásokat csak azért blokkolni, mert politikailag ez az érdekük, felelőtlenség – fogalmazott Karsay Ferenc. A XXII. kerület polgármestere hozzátette, Budafok-Tétény egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, hogy Dél-Budán új centrumkórházat kell építeni, mert Budapest déli részének egészségügyi ellátása ezzel jelentősen fejlődne.


– A XXII. és a környező kerületek lakosságának magas színvonalú egészségügyi ellátásának megteremtése érdekében, tárgyalásokat kezdeményezek az illetékes kormányzati szerveknél egy olyan budafok-tétényi helyszín kijelölésére, amely a beruházás által teljes egészében revitalizálódhat.

Egészségpláza

A tervek szerint öt éven belül fogadhatná az első pácienseket a dél-budai szuperkórház. Az eredetileg a XI. kerületi Dobogón épülő intézmény nemcsak modern sürgősségi centrum volna, hanem igazi egészségpláza. Megközelíthetőségét a közeli autópályák, és helikopterleszálló pálya is segíti. Az elmúlt száz év legnagyobb zöldmezős egészségügyi beruházása 1,2 millió ember ellátását szolgálhatja.

 

Épüljön meg!

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője vezetésével időközben petíciót indítottak a dél-budai szuperkórház megépítéséért. A KDNP-s országgyűlési képviselő elmondta, abban hisz, hogy „vannak közös ügyek,ilyen például a magyar emberek egészségének kérdése, ami nem lehet vita tárgya.”

Kapcsolódó Cikkek