2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Huszonéves színésznőt zaklatott a rendező a Katona József Színházban

Bár a színház mindent megtett annak érdekében, hogy titokban tartsa, ki zaklatta a munkatársakat, mégis egyre több információ lát napvilágot.

Mint arról beszámoltunk, a Katona József Színház mindössze egy közleményt jelentetett meg kedden a hivatalos közösségi oldalán, amiben leírták, hogy kitiltották az egyik szerződéses munkatársat.


A bejelentést azzal indokolták, hogy a budapesti színház vezetőségének tudomására jutott, hogy többször is “erkölcsi határokat átlépő módon” viselkedett a többi dolgozóval szemben – közölte a teátrum a Facebook-oldalán.

Az Origo szerda reggel arról számolt be, hogy információik szerint szexuális zaklatások történtek, amelyeket egy rendező követett el.

Közben a Bors megtudta: egy fiatal színésznő az egyik áldozat, aki volt elég bátor ahhoz, hogy jelentse a hatalmával visszaélő kollégáját.

A Borsnak az egyik olvasó küldött levelet, amiben az alábbiakat írta.

„Nem tudok többet, csak azt, hogy a színház egyik fiatal színésznőjét zaklatta a premierje napján, és bár a színház vezetése szerette volna egy bocsánatkéréssel letudni az ügyet, a fiatal színésznők bekeményítettek, és elérték, hogy ez történjen.”

A portál megtalálta az eset egyik áldozatát – a színház közismert, rendkívül dekoratív, huszonéves színésznőjét – aki bár megerősítette a zaklatás tényét, nem kívánt megszólalni az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek