EUR: 352,24 Ft
CHF: 330,63 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Belföld

Így hazudik Karácsony az ingyen BKV-ról

Fűt-fát ígért a kampány során Karácsony Gergely főpolgármester. Az egyik legfontosabb ígérete az volt, hogy megválasztása esetén ingyenessé teszi a tömegközlekedést a 14 éven aluliak számára. Később kiderült, hogy hazudott erről, most pedig azt is elárulta, ehhez egyébként jogszabály módosításra van szükség.

Első ígéret: 14 év alatt ingyen


„Kezdeményezzük, hogy a 14 éven aluliak ingyenesen utazhassanak a közösségi közlekedés járművein” – olvasható Karácsony Gergely választási programjában, amit szeptember 22-én hozott nyilvánosságra.

Második ígéret: 7 éves korig ingyen


„A 14 évesek ingyenes utazását elkezdjük abban bevezetni, hogy egy évet akarunk emelni, tehát a 6-ról 7 évre emeljük” – ezt már a választás után három nappal, október 16-án mondta az ATV-ben. Karácsony lebuktatta magát, kiderült hogy a kampányban tett ígéretét csak fokozatosan hajtaná végre, első lépésként csupán egy évet emelne. Ezen még a műsorvezető is alaposan meglepődött, Karácsony pedig szokásához híven kínos magyarázkodásba kezdett.

ÉLŐ: Karácsony Gergellyel, Budapest új főpolgármesterével beszélgetünk

ÉLŐ: Karácsony Gergellyel, Budapest új főpolgármesterével beszélgetünk

Közzétette: atv.hu – 2019. október 15., kedd

 

Harmadik ígéret: Törvénymódosítás kell hozzá

Újabb egy hónappal később, november 13-án újabb mesével állt elő az ingyen BKV-ról. Arról beszélt, hogy törvénymódosítás nélkül nem lehet bővíteni az ingyenes közlekedést, mert akkor a főváros elveszíti azt az állam által biztosított pénzt is, amelyet a szociális kedvezmények kompenzációjaként fizetnek ki a kedvezményes jegyekre. A riporter ezúttal is csodálkozva vette tudomásul Karácsony újabb hazugságát: „Ezt tudnia kellett a kampányban is” – vetette fel, mire Karácsony azzal védekezett, hogy ezt elmondta korábban is.

Kapcsolódó Cikkek