2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Szekszárd

Ingyenes tanfolyamokat indít a szekszárdi szervezet

A Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete számos projektet, tanfolyamot, adományozási akciót szervezett és szervez a jövőben. Okoseszközök kezelését segítő, de számítógép-kezelői tanfolyamot is hirdetnek. Mindemellett naponta élelmiszer-adományozást szerveznek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pályázatának jóvoltából, tudtuk meg Német-Kovács Emesétől, az egyesület szakmai vezetőjétől.

– Sok sikeres pályázatot tudhatunk magunkénak. Többek között a „Távszem” elnevezésű program keretében, összesen 64 darab IPhone 7-es készüléket tudtunk kiosztani tagtársainknak. Éppen ezért is gondoltuk fontosnak azt is, hogy a készülékek, illetve minden egyéb okoskészülék használatához képzést is tudjunk biztosítani nekik. Idén év végén két képzés is indul az egyesületünk szervezésében, amelyek ingyenesek lesznek, hiszen erre is sikeresen tudtunk pályázni. Az egyik ilyen képzés az okoseszközök használatához nyújtana segítséget, és képzett szakemberek oktatják majd a jelentkezőket. A másik tanfolyam pedig a számítógép-kezelés rejtelmeibe enged betekintést. Bővebb információkért kérjük, hogy az érdeklődők látogassanak el az akadálymentes weboldalunkra, a www.tolnamegyeivakok.hu portálra, vagy kérjenek információt irodaházunkban Szekszárdon, a Hunyadi u. 4. szám alatt – tájékoztatott a szakmai vezető.


A készülékeket korábban már bemutatták az egyesület tagjainak Fotó: Nagy Nándor

A tanfolyamok mellett folyamatosan zajlik az élelmiszer-adományozás is az egyesület székhelyén, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pályázatának jóvoltából. A rászorulók hétköznapokon délután 1 és 2 óra között vehetik át az élelmiszereket, amelyek főként pékáruk, zöldségek, gyümölcsök.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.