EUR: 351,14 Ft
CHF: 330,41 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb XIX.kerület

Ismét gyermekeknek gyűjt ajándékot a kispesti polgári oldal

Negyedik éve idén is megtartja hagyományos karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját a kispesti polgári oldal, amelynek keretében rászoruló gyermekeket és családokat szeretnének megsegíteni, hogy bearanyozhassák karácsonyukat. Az elmúlt években száznál is több gyermeket és ötvennél több családot leptek meg.

Tavaly is rengeteg ajándék gyűlt össze

A kispesti Fidesz idén is várja azoknak a jó szándékú kispestieknek a jelentkezését, akik könyvet, játékot, sportszert, esetleg tartós élelmiszert – lisztet, olajat, cukrot – adományoznának a kispesti nehéz helyzetbe került családoknak és gyermekeknek. A kezdeményezéshez csatlakozott a kerületi KDNP, a Kispesti Társaskör Egyesület és a CBA Remíz üzlet is. A felajánlott ajándékokat a kispesti Fidesz–KDNP önkormányzati képviselői saját adományaikkal egészítik ki, és segédkeznek is az összegyűlt ajándékok célba juttatásában. Tavaly 80 gyermek arcára sikerült mosolyt csalniuk, és 30 családnak segítettek tartós élelmiszercsomaggal az ünnepi időszakban. Idén is rászoruló családoknak segítenek a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum közreműködésével. A szervezők kérik, hogy csak olyan ajándékot adományozzanak, amelyeket önök is szívesen fogadnának.


Nagyon jó érzés adni

Három éve segítenek

Dódity Gabriellától származik a kezdeményezés

2016-ban Dódity Gabriella kerületi Fidesz-elnök ötlete alapján, hagyományteremtő szándékkal indították útjára az adománygyűjtést, amelynek köszönhetően évről évre egyre több gyermeket tudnak ajándékcsomaggal meglepni karácsonykor.

– Szeretnénk szebbé tenni minél több nehéz helyzetben lévő gyermek és család karácsonyát, ezért indítottuk útjára ezt a kezdeményezésünket 2016-ban – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke. – A szokásainkhoz híven, idén is egy nagy maci, Medve Marci lesz az akció jelképe, amelyben közösen örömet csempészünk a nélkülöző gyermekek karácsonyába.

Az Ady Endrén várják az adományt

Medve Marci új otthonra talál

A felajánlásokat december 5-ig (csütörtök) várják csomagolás nélkül az Ady Endre út 91. szám alá a kispesti Fidesz-irodába munkanapokon 9 és 17 óra között vagy az Ady Endre út 140. szám alá, a KDNP irodájába hétfőn, szerdán és csütörtökön 15 és 18 óra között. Információt a 06-20-242-7079-es telefonszámon adnak.

Kapcsolódó Cikkek