2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Győr

Ismét katonákat adott az országnak Győr

Újabb alapkiképzés ért véget

Százhat katona tett ünnepélyes esküt a múlt héten a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában rendezett ünnepi sorakozón. Az esemény az alapkiképzést zárta le, amelyen a pályakezdő szerződéses tisztek, altisztek és legénységi állományú honvédek sorakoztak fel az alakulótéren.


Százhat katona tett ünnepélyes esküt Győrben
Fotó: Csekei Judit százados

Az októberben bevonult és frissen szerződést kötött katonák számára az alkalmassági vizsgálatokat követően kezdődött meg a valós alapkiképzés.

Alapkiképzés

A testnevelési, alaki foglalkozások, fegyver-, vegyvédelmi, egészségügyi és szabályzatismeret-oktatások, térképészet, tereptan, harcászat, robbantás és lövészet jelenti a kihívást az újoncok számára.

Az eskü szövegét Dobák Csaba Mihály közkatona mondta elő szülei jelenlétében
Fotó: Csekei Judit százados

Az eredményes alapkiképzést ünnepélyes katonai eskütétel zárta. A rakétaezred alakulóterén Lükő Géza százados, századparancsnok vezetésével sorakozott fel az alapkiképző század három szakasza a megjelent több száz hozzátartozó előtt. Az eskü szövegét Dobák Csaba Mihály közkatona mondta elő szülei jelenlétében, majd Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka szólt a frissen esküt tett honvédokhoz.


Számok

Október 7-én összesen 156 fő vonult be, ám végül csak 106 fő fejezte be az 5+1 hetes alapkiképzést.

– Önök, akik most itt állnak előttünk, mindent megtettek, és hiszem, hogy a jövőben is mindent megtesznek, hogy a hazát méltó módon szolgálják – kezdte Könczöl ezredes ünnepi beszédét. – A mai napon százhatan tettek esküt előttünk és családtagjaik előtt. Önök azok, akik valóban akarták, és fizikailag, szellemileg és lelkileg is alkalmasnak találtattak arra, hogy katonává váljanak.

“Ami önökre vár, az nem lesz könnyű”
Fotó: Csekei Judit százados

– Ami önökre vár, az nem lesz könnyű – hangsúlyozta az elöljáró. – Az elmúlt időszakban ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amire építkezve teljes értékű tagjává válnak majd ennek a bajtársi közösségnek. Erre alapozva kell a szolgálatot komolyan venni, és a továbbiakban derekasan helytállni. Ezzel tartoznak a hazának, amelynek védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédségnek, amelynek egyenruháját viselik, és tartoznak önmaguknak is! – zárta a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka.

Hat hétig tartott az alapkiképzés
Fotó: Csekei Judit százados

Az alapkiképzést teljesítő katonák az ünnepséget követő napon már mindannyian az anyaalakulataiknál jelentkeztek, hogy a következő munkanapon már ott kezdhessék meg szolgálatukat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.