2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb XXII.kerület

Itthon is bemutatja új Ady estjét Lázár Csaba

Rádiózás és versmondás

A Budafok-Tétényben született és családjával azóta is itt élő Lázár Csaba színművész, a Magyar Katolikus Rádió vezető bemondója szakmai munkáját idén előbb Kazinczy-díjjal, majd a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el, valamit a XXII. kerületi önkormányzat a kerületért végzett munkájáért plakettet adományozta neki.

Karsay Ferenc polgármester adta át a kerület elismerését Lázár Csabának (Fotó: FB)

Magyar Ezüst Érdemkereszt

A kerületért végzett munka elismerése

 

Lázár Csaba Budafokon született, a Budai Nagy Antal Gimnáziumba járt, majd a Nemzeti Színiakadémia elvégzése után az akkori Nemzeti Színházhoz került, ahonnan a soproni Petőfi Színházhoz vitte az útja. Jelenleg szabadúszó, és a rádiózás mellett önálló estjein lép fel. Ady Endre halálának 100. évfordulójára is méltó műsort állított össze.

– Ady a magyar irodalom ikonikus alakja, így vall saját küldetéséről: „Elmondhatom ma már: a mai magyarság, kultúr-magyarság lelkiismeretének hiszem magam, ez a lelkiismeret pedig nem lehet mindig tiszta.” Összeállításomban a családtagokkal és bizalmas barátokkal folytatott levelezései és emblematikus versei segítségével suhanunk át életén, az ifjúkortól az utolsó napokig. A vallomásokat Négyessy Katalin érzékeny csellójátékával tesszük átélhetőbbé.


A színművész a Lokál Extrának azt is elmondta, fontos volt számára, hogy szűkebb pátriájában is előadja új műsorát.

– A Vojnovich-Huszár Villával éppen 20 éve dolgoztunk együtt először. Ebbe, a házigazda művészcsalád által működtetett különleges közösségi-kultúrközegbe mindig úgy jövök, hogy van mondanivalóm, mintha haza jönnék. Találkozzunk újra!


Négyessy Katalin és Lázár Csaba (Fotó: FB/Lázár Csaba)

 

 

Így nem fogok sohse meghalni

Lázár Csaba november 21-én, Ady Endre születésnapja előestéjén mutatja be „hazai pályán”, a budatétényi Vojnovich-Huszár Villában, a költő halálának 100. évfordulójára készült Ady estjét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.