2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Dunaújváros

Izgalmas héten vannak túl az Acélbikák

Háromszor is harcba szálltak a jégen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongosai az elmúlt héten. Habár derekasan küzdöttek a fiúk, a háromból egy meccset sikerült csak hozniuk.

Miroslav Ihnacak tanítványai múlt kedden a tavalyi aranyérmes Ferencváros gárdáját fogadták. A két csapat eddig egyetlen idei mérkőzésén a DAB 3-1-es sikert aratott. A múlt heti küzdelemben először a piros-fehérek örülhettek, ugyanis Somogyi Balázs már az első percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A vendégcsapat hatalmas iramot diktált az első harmadban, bár komoly helyzeteket csak emberelőnyben tudtak kiharcolni, melyeket Hughson kapus rendre hárított. A második felvonás elején a Ferencváros ismét emberelőnybe került, azonban ezt már nem tudták kivédekezni a hazaiak. A második harmad felénél újra a vendégek örülhettek, ugyanis megszerezték a vezetést.


Az öröm nem tarthatott sokáig, hiszen csapatunk első gólját szerző Somogyi Balázs ismét betalált Arany kapujába. A harmadik etapban mindkét félnek számtalan helyzete adódott, de a kapu őrein egyik fél sem tudott kifogni, így jöhetett a hosszabbítás. Mindkét kapura záporoztak a lövések, azonban a Ferencváros tudta kihasználni helyzetét, így a győzelem az övék lett.

Sima DAB-győzelem

Nem pihenhettek túl sokat játékosaink a Ferencváros elleni mérkőzés után, hiszen másnap, szerdán az Erste Liga sereghajtójához, a Vasas gárdájához utaztak. Az előző napi vereséget követően a mieink célja a győzelem volt. Az első két harmadot követően az állás igen szoros volt, hiszen egygólos előnnyel zártak. Végül a harmadik etapban a vendégcsapat magasabb fordulatra kapcsolt, kihasználták emberelőnyeiket, és végül sima 7-1-es győzelmet arattak a fiatal hazai gárda fölött.

 

A Csíkszereda növelte előnyét

Múlt pénteken hazai pályán fogadták az eddig 19 meccséből 17-et megnyerő listavezető Csíkszereda együttesét. Jason Morgan tanítványaival eddig kétszer találkoztak az újvárosiak, akik ellen eddig egyszer sem sikerült győzniük. Az sem a DAB malmára hajtotta a vizet, hogy Hruby Gellért sérülés miatt, Somogyi Balázs pedig eltiltás miatt nem játszhatott ezen a fontos mérkőzésen. Az első harmad vége 1-2 lett.

A második etapban először ismét a csíkszeredai csapat örülhetett, ezzel duplázva előnyüket. A harmad végén Németh Péter kozmetikázott az eredményen (2-3). A harmadik etapban a Sport Club egy véleményezhető kiállítást követően megszerezte negyedik gólját. A mieink nem adták fel, küzdöttek, harcoltak, melynek eredménye a harmad végén mutatkozott meg. Kettős emberelőnyben Dansereau szépíteni tudott. A nagy küzdelmet végül a Csíkszereda nyerte, tovább növelve előnyét a ligában.

Kapcsolódó Cikkek