EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Békéscsaba

Jaminában is várható fejlesztés

Opauszki Zoltán számára – jaminai lakosként – már képviselővé választása előtt fontos volt, hogyan, milyen irányba fejlődik a városrész. Azóta pedig még inkább törekszik a jaminaiak igényeit felmérni, kikérni a véleményüket.

– Több ezer ember él Békéscsaba Jamina városrészében, ez egy kisebb településsel egyenértékű – kezdte Opauszki Zoltán. – Ezért is fontos, hogy az őket képviselők megismerjék az igényeiket, legyenek tisztában azokkal a fejlesztési irányokkal, problémákkal, amelyek felmerülnek – tette hozzá. Az önkormányzati képviselő ezért a választás óta is folyamatosan tartja a kapcsolatot a lakossággal, mind személyesen, mind közösségi oldalán. Azt vallja, bárki bármilyen fórumon keresheti, hiszen a békéscsabaiakat képviseli. A megkeresések, vélemények pedig érkeznek sorban, tehát van min dolgozni.


– Nagy meglepetést nem okoztak a felvetett témák: kerékpárút-fejlesztés, járdafelújítás, a földes utcák aszfaltozása. A közösségi közlekedés megreformálása is sokaknak lenne fontos. Például a Jaminai Egészségház megközelítése egyes részekből nem egyszerű feladat – emelte ki Opauszki Zoltán. Az ATM-ek csekély száma szintén probléma, de az óvoda- és iskolaudvarokat is fejlesztenék a térségben. A fásítási program, az utcák fasorainak rendezetté tétele szintén többek számára lényeges elem. A bányatavak kérdésköre ugyancsak sokszor felvetődött.

A családok városrésze

Több fórumon elhangzott az is, hogy Jamina egyre inkább a családok városrésze lesz. Ezzel összhangban szeretnék megvalósítani a településrész játszótereinek komplex fejlesztését, és ebből a szempontból is fontos a kerékpárutak bővítése, hogy a gyerekek biztonságosan juthassanak el az iskolába vagy a város más részeibe.

 

Tönkretett KRESZ-park

Sajnálatos módon a KRESZ-park ismét munkát ad az önkormányzatnak, mert valakik újra tönkretették. Többen javasolták a térfigyelő kamera üzembe helyezését. Viszont ez sok pénzébe kerülne a városnak, ráadásul Opauszki Zoltán szerint egy jól működő társadalomban nem kellene szükségesnek lenni a folyamatos rendőri ellenőrzésnek. Igyekeznek helyreállítani, de ez ismét más lehetőségektől vonja el a forrásokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.