EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Sport

Januárban visszavonul a spanyolok legendás futballistája

A japán bajnokság januári zárását követően befejezi pályafutását David Villa világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó.

A spanyol válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője (98 mérkőzés/59 gól) sajtótájékoztatón jelentette be döntését.


“Jobb ha én hagyom el a futballt, mielőtt az hagy el engem” – fogalmazott a Vissel Kobe 37 éves csatára, hozzátéve: már évek óta tisztában volt azzal, hogy bármikor eljöhet az idő, amikor abba kell hagynia a játékot, a mostani elhatározása előtt pedig alaposan átgondolta a helyzetét.

Villa a nemzeti csapattal 2008-ban nyert Eb-t, két évvel később pedig vb-t. Előbbi tornán négyszer, utóbbin ötször volt eredményes. Klubszinten a Valenciával érte el első komoly sikereit, 2008-ban Király Kupa-győzelmet ünnepelhetett az együttessel, majd 2010 nyarától három szezont az FC Barcelonában töltött, mellyel többek között egyszer Bajnokok Ligáját és kétszer bajnokságot nyert. A 2013/14-es idényben az Atlético Madridot segítette bajnoki diadalhoz, majd egy rövid ausztráliai kitérőt követően 2015-től az észak-amerikai MLS-ben szereplő New York City FC-hez szerződött, onnan pedig tavaly decemberben Japánba.

A sajtóeseményen a játékos a jövőre vonatkozó terveiről is mesélt. Elmondta, hogy befektetőként szeretne a sportágban maradni, és szerepet vállalna a New York-i Queensboro FC néven alakuló új klubban, mely az amerikai másodosztályban szerepelne.

Kapcsolódó Cikkek

  • Na, szép! A 13. helyért játszunk a világbajnokkal!

    Na, szép! A 13. helyért játszunk a világbajnokkal!

    Kiss Nikoletta első VB meccsét játszhatta: – Nagyon örülhettem, hogy becseréltek, próbáltam élni ezzel a lehetőséggel. Elég sok időt kaptam a pályán, amit próbáltam maximálisan kihasználni, természetesen voltak hibák, hisz izgul az ember az első világbajnokságán.

  • Magyar siker Argentína ellen

    Magyar siker Argentína ellen

    A magyar női kézilabda-válogatott 34-26-ra legyőzte Argentína csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság…