EUR: 334,07 Ft
CHF: 304,51 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Jelentősen nőtt a migránsok száma Olaszországban

Az év eleje óta jelentősen növekedett a migránsok száma Olaszországban és a helyzet tovább romolhat, mivel az új olasz belügyminiszter, Luciana Lamorgese civil szervezetekkel egyeztet arról, miként lehetne még hatékonyabbá tenni az illegális bevándorlók mentését – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette: Giuseppe Conte miniszterelnök kormánya arra készül, hogy felülbírálja az előző kormány által a líbiai partőrség támogatására szánt pénzösszegeket is.


Ez világossá teszi, hogy az olasz határok megnyitása folyik – mutatott rá.

Elmondta: a határok megnyitását célzó lépések azonnali következménye, hogy az Európai Unió a Matteo Salvini belügyminisztersége idején sokat emlegetett olasz költségvetési hiányról, illetve az ország feltételezett jogállami problémáiról már nem beszél. Úgy látszik, hogy az Unió szerint a kormányváltással megoldódottak ezek a problémák – fűzte hozzá.


Bakondi György kitért arra is, hogy valamiféle megoldásként a máltai megállapodás szerint Franciaország és Németország 25-25 százalékát átveszi az Olaszországba érkező migránsoknak, de amennyiben kiderül róluk, hogy nem politikai menekültek, visszaküldi őket Olaszországba.

A műsorban elhangzott, hogy az utóbbi napokban jött csoportokkal együtt 10 ezerre emelkedett az Olaszországba év eleje óta érkezett migránsok száma, utoljára az Alan Kurdi neveű civil hajó 88, egy teherhajó pedig 151 migránssal kötött ki az olasz partoknál.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a migránsok növekvő száma Olaszországban nagyon bonyolult politikai, társadalmi és gazdasági kérdéseket vet fel, amelyek jelenleg nem a megoldás felé mozdulnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Életekkel játszanak a fals segélykérők

    Életekkel játszanak a fals segélykérők

    A 112-es segélyhívó számra 2014 óta 26 millió hívás érkezett, amelyek 63 százaléka fals volt – közölte a rendőrség a honlapján. A segélyhívást nem igénylő esetekre a rendőrség tájékoztatást indított, igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy csak a legszükségesebb esetben forduljanak a segélykérőhöz.

  • Minden idős kap nyugdíjprémiumot

    Minden idős kap nyugdíjprémiumot

    Minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap nyugdíjprémiumot, amelyet a novemberi ellátással együtt fizetnek ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Novák Katalin.