2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Békéscsaba

Jól halad az M44-es építése

Bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a közelmúltban az M44-es Békéscsaba és Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakaszának megyeszékhely felőli kezdő csomópontjánál. – Legkésőbb 2021 januárjára elkészül az M44-es Kondorost Békéscsabával összekötő 2×2 sávos szakasza – emelte ki Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Mint mondta, az útnak kiemelt jelentősége van. Számos kormányzati szereplővel és befektetővel tárgyaltak, akik mindannyian hangsúlyozták a fejlesztés jelentőségét mind a szállítás, mind a személyforgalom szempontjából.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója hozzátette, számukra ez a legnagyobb beruházás-láncolat, hiszen mintegy 95 kilométeren zajlottak, zajlanak a kivitelezési munkálatok. A szakaszon négy földútátvezetés épül meg. A 4644-es út átvezetése mellett egy 1000 méter hosszú korrekció is megvalósul. Emellett kialakítanak huszonnégy párhuzamos földutat, illetve öntözőcsatorna-hidakat építenek.


A sajtótájékoztató helyszínén éppen pályaszerkezet- és töltésépítés zajlott. A hidak, műtárgyak vonatkozásában a szakaszon mindenhol folyik a munka – tette hozzá Pántya József, aki szerint a 2021. januári határidő jelenleg tartható, sőt akár egy kicsivel hamarabb is végezhetnek a munkálatokkal.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek