EUR: 354,90 Ft
CHF: 332,41 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Hódmezővásárhely

Jól sikerült a görbe délután

 Görbe-Bögre délutánra várta az érdeklődőket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Közösségfejlesztés Vásárhelyen program az Árpád utcai tájházban. Az eseményen a látogatók különböző logikai játékokat játszhattak, és a zene szerelmesei sem maradtak csemege nélkül.

A rendezvény a Budapesten már divatossá vált szobakoncertek hangulatát idézte, ami annyit tesz, hogy egy zenekar hangosítás nélkül zenél egy kisebb teremben, ahol az érdeklődők akár halk beszélgetés mellett adhatják át magukat a dallamok élvezetének.


Közösséget kovácsol

Bálint Alíz közösségfejlesztő lapunknak elmondta, hogy egy batyus jellegű rendezvényt szerveztek. Egy pohár teával megvendégelték a tájházba érkezőket, és ezenfelül mindenki magának hozta a finomságokat. – A program lényege az volt, hogy mindenki kötöttségek nélkül érezhette jól magát. Nem szabtuk meg, hogy mikor mit kell csinálni, ha valaki táncolni szeretett volna, akkor táncolt, ha pedig beszélgetni, akkor beszélgetett – tette hozzá a közösségfejlesztő.

A délutánon Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián Junior Prima díjas zenész-citerás műsorát is hallhatta a nagyérdemű. A ZitheRandom nevű formáció olyan szerzeményeket játszott el, amelyeket mindenki ismer, de talán citerán még nem hallott. Felcsendült többek között a Star Wars és a Harry Potter főcímdala, de például egy megzenésített Arany János-verset is élvezhettek a megjelentek.

Kovács Iván ,,ördöglakatos” rengeteg érdekességgel készült a programra. Játékai nemcsak a gyerekek agytekervényeit mozgatták meg, hanem bizony a felnőtteket is kihívás elé állították. Természetesen senki sem maradt megoldás nélkül, a „szakember” minden fejtörőnek elárulta a titkát.

Nagyon bejött a vásárhelyieknek az új, eddig ismeretlen program.

Kapcsolódó Cikkek