EUR: 352,22 Ft
CHF: 330,55 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Eger

Jövő nyárra elkészülhet az M25-ös

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője a helyszínen köszönte meg az M25-ös út építésén dolgozók színvonalas, határidőket tartó munkáját. Az M25-ös út építése az ütemterv szerint halad, így a jövő év nyarán már egészen biztosan az autópályáig közlekedhetünk az új gyorsforgalmi úton.

A kétszer kétsávos út hét-hét és fél kilométerrel rövidíti meg utunkat a fővárosba. Elsőként a határidőket tökéletesen betartva, az északi négy kilométeres szakasz készült el, amely az Egerből kivezető szakaszt és az Andornaktálya–Nagytálya közötti bekötő utat jelentette. Ezt az autósok már egy éve birtokba vehették, és érezhető jótékony hatása. Andornaktálya főútján jelentősen csökkent az átmenő forgalom.


A hátralévő mintegy tizenöt kilométeres szakaszt jövő nyárig kell átadni. Ha ezt az ütemtervet tartja a kivitelező, akkor időben átadható a teljes útpálya is. Az utolsó etapban vadátjárókat, két, külön szintű csomópontot Maklár és a hármas számú főút felé, valamint az M3-asra való csatlakozást alakítják ki a Rekettyés pihenőnél.

Magyar Balázs

Fotó: Nemes Róbert

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.