2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Békéscsaba

Jövőre jubilál az Angyalok szárnyalása

Idén már kilencedik alkalommal szervezték meg az Angyalok szárnyalása című jótékonysági gálaestet. Mind a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fiataljai, mind a velük színpadra lépő művészek nagy izgalommal várták az estét.

Hónapok, sőt talán évek munkájának eredménye az a produkció, amelyet évről évre színpadra állítanak a fiatalok és a velük közösen dolgozó művészek. Már a színpadról leérve többen mondják, hogy jövőre is mindenképpen részt akarnak venni ebben a különleges élményben. Ráadásul a jelentkező fiatalok és az érdeklődő művészek száma is folyamatosan növekszik. A közönség ugyancsak visszavárja és jó hírét viszi a gálának. Korábbi interjúban hangzott el, hogy ez a rendezvény a csabai családok számára is jelentős. Többen, akik látták, a következő évben már a gyermekeiket is elhozták, hogy az ő látókörük is táguljon általa.


Az est dr. Dorogi Rajmund, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) szervezeti igazgatója, az est fővédnöke köszöntőjével kezdődött, aki Benedek István Zsolt főigazgató köszöntőjét tolmácsolta. Majd emlékeztetett, hogy nem is olyan rég ünnepeltük a szociális munka napját. Azok munkáját ismerik el, akik úgy döntenek, hogy nem csak saját magukról és a családjukról szeretnének gondoskodni, hanem azoknak is segítenek, akik valamilyen kihívással küzdenek az életben. Szolgálat az, amit ők végeznek. Éppen ez az este a bizonyíték arra, hogy többféleképpen lehet segíteni.

Barátságok szövődtek

Ez a közös munka nem csak egy estére szól. A közös próbák alatt barátságok szövődtek, több művész rendszeresen visszajár a fiatalokhoz, tartják a kapcsolatot. Van, akivel már közel másfél évtizede. És talán az a legszebb ebben az eseményben, hogy a művészek, a közönség soraiban ülők és maguk a fiatalok is nyitottabbá válnak egymásra.

 

Egyre több a támogató

A gála után tartott állófogadáson Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta: hosszú idő ez a kilenc év. Ennyi idő alatt egy gyermek is sokat fejlődik, tapasztal a világból. Az elmúlt közel egy évtizedben egyre több támogatója lett az eseménynek, és a család folyamatosan bővül, miközben mindenki úgy érzi, kap valamit a gála fellépőitől.

Kapcsolódó Cikkek