2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Békéscsaba

Kara Bence négyszeres magyar bajnok

A közelmúltban rendezték meg a serdülő B korosztályos fiúk országos cselgáncsbajnokságát Győrben, ahol Gyáni János tanítványai beírták magukat a BM Kano Judo SE történelmébe: a három versenyző egyszerre állt fel a dobogóra.

A versenyzők gyors és magabiztos győzelmekkel kezdték a napot és haladtak az érem felé. Kara Bence a verseny egyik nagy esélyeseként indult, az elődöntőben eddigi riválisával került össze, akin egy percen belül ippon értékű kontratechnikát hajtott végre, és került a döntőbe. A másik ágon csapattársa, a Gyulai Judo SE versenyzője, Bozó Bence szintén az elődöntőben küzdött, ahol gyors leszorítással győzött, így egymással mérkőzhettek meg a bajnoki címért. A fináléban Kara Bence rutinosabbnak bizonyult, és megszerezte immár negyedik magyar bajnoki címét, míg Bozó Bence nyakába ezüstérem került. Kovács Antal a bronzéremért küzdött, és alig több mint fél perc alatt tökéletesen végrehajtott fojtással lekopogásra kényszerítette ellenfelét, és lett az érem tulajdonosa.


Büszke edző

Gyáni János edző így nyilatkozott: „Büszke vagyok a versenyzőimre, jó érzés a döntőben látni őket, a két Bence együtt edz, így nyilván kiismerték már egymást. Kara Bencével már negyedjére éljük át a bajnoki cím szerzésének pillanatait, Bozó Bence döntőbe kerülése nagy örömmel tölt el. Látom rajta a fejlődést és az akaratot, a sok munka végre megtérül. Az ország legjobbjai között uralták a +73 kg-os mezőnyt, büszkeséggel tölt el, hogy ilyen jó versenyzőim vannak, és már évek óta uralják a pluszos kategóriát. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy belőlük lehet a következő békéscsabai olimpikon.”

A serdülő B országos bajnokság éremtáblázata szerint a 39 egyesület közül a BM Kano Judo SE az előkelő ötödik, míg a Gyulai Judo SE a 13. helyen végzett. A hétvége folyamán Gyáni János női csapata az Európa-kupán vett részt Temesváron, ahol a magyar csapat az előkelő harmadik helyen végzett. A lányok román, szerb és német csapat ellen álltak ki, és szép győzelmeket arattak. A csapat legkiemelkedőbb tagja, a ceglédi Vég Luca öt győztes mérkőzést hozott a csapatnak, a nap egyik legszebb dobását pedig az egyesület válogatottja, Szentandrászki Gréta hajtotta végre. A magyar csapat tagjai: Schneider Sára, Király Dóra, Vég Luca, Zádori Panna, Csörgő Dorina, Berlik Dorottya, Szekeres Katalin és Szentandrászki Gréta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.