EUR: 353,44 Ft
CHF: 332,12 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Sport

Karácsony engedékenyebb lett vb-ügyben

Pozitívnak és előremutatónak értékelte a Karácsony Gergely főpolgármesterrel zajlott találkozót a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), amelyen a 2023-as, budapesti atlétikai vb került terítékre.

A MASZ szerint a felek között teljes egyetértés volt abban, hogy a magyar atléták számára is mérföldkő a 2023-as világbajnokság, hiszen hazai pályán mutathatják meg tudásukat. A szövetség hangsúlyozta, az a cél, hogy ne csupán egy tíznapos eseményt bonyolítsanak le, hanem a világ harmadik legnagyobb sporteseménye egyben a hazai utánpótlásnak, a szabadidősportnak is a katalizátora legyen. A vb után pedig nemcsak az élsportolók, haneme az amatőrök is használhatják a 15 ezer férőhelyesre zsugorított Atlétikai Központot.


– Ha visszamondjuk a világbajnokságot, akkor akár több tízmilliárdos kártérítési igényt is benyújthat a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, amelyet Magyarországnak kell kifizetnie, illetve ez a döntés évtizedekre visszavetheti a magyar atlétikát, az utánpótlást, a modern képzéseket, illetve lemondunk arról, hogy megannyi fiatalnak és idősebbnek sportolási lehetőséget kínáljunk – írta a MASZ.

A tárgyalás után Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán „konstruktív párbeszédnek” nevezte a megbeszélést.


Közben a XXI. kerületi képviselő-testület döntött arról, hogy a csepeli önkormányzat támogatja az atlétikai stadion felépítését, és a 2023-as világbajnokság budapesti megrendezését. Borbély Lénárd, a kerület fideszes polgármestere az ülés bevezetőjében arra kérte a testületet, hogy támogassa a fejlesztést. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Csepelt is érintő beruházás keretében hetvenhét hektárnyi közpark jönne létre, négyezer fával gazdagodna a terület, három gyalogos-kerékpáros híd épülne meg, és a projekt felgyorsítaná a csepeli HÉV rekonstrukcióját is.

 

Legendák állnak a vb mellett

A világbajnokság megrendezése mellett foglalt állást a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Sportújságírók Szövetsége, több helyi sportegyesület és a nemzet sportolóinak testülete is. A vb mellett kampányolók között szerepel Baji Balázs, vb- bronzérmes gátfutó, Márton Anita, olimpiai bronzérmes súlylökő, Pars Krisztián, olimpiai bajnok kalapácsvető, Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó, illetve több hazai atléta.

(MTI/EPA/Franck Robichon)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek