2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Karácsony folyamatosan hazudik

Karácsony Gergely főpolgármesterré választása előtt öt dolgot nevezett meg, amelyeket hivatalba lépésének első napján megtesz. Azonban ahogy azt már a baloldaltól megszokhattuk, az ígéretekből semmi nem lett, Karácsonynak a prioritást a pozíciók leosztása – Gyurcsány és Demszky embereinek hatalomhoz juttatása – és a fizetések megemelése jelentette. 

Antikorrupciós program


Karácsony azt ígérte, hogy az első közgyűlés első napirendi pontja egy antikorrupciós program megszavazása lesz. Talán bocsánatos, hogy végül ez a programpont csak a hetedik lett – bár jelzésértékű, hogy a korrupcióellenességet végül a saját fizetésemelésük és a régi vörös káderek pozícióba emelése előzte meg. Nagyobb baj, hogy az antikorrupciós csomag, amely az elektronikus kereshetőséget és átláthatóságot ígéri, jelenleg is csak szkennelt, elektronikusan kereshetetlen formában érhető el a budapest.hu oldalon. A Magyar Nemzet szerint az előterjesztés nem ad meg konkrét időpontot a kereshetőség általánossá tételére.

Városháza park megnyitása


Karácsony többször is megígérte, hogy a Városháza parkot megnyitja a budapestiek előtt, és az ott üzemelő parkolót megszünteti. Nos, egyelőre ez is várat magára, eddig csupán az október 23-i – inkább a választási sikert ünneplő, mintsem a forradalomról megemlékező – koncert alatt nyitották meg a budapestiek előtt a parkolót. A Magyar Nemzet szerint – habár Karácsony megígérte – még nem írták ki a pályázatot a Városháza park átalakítására.

Ingyenes BKV 1.

– 14 éves korig szintén ingyenessé tesszük a budapesti közösségi közlekedést, már az első nap megtesszük az első lépést, hogy a mostani hat évről hét évre emeljük az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét – mondta korábban Karácsony. Ez a főpolgármester egyik legnagyobb hazugsága, ugyanis a kampányban még a 14 év alattiak ingyenes utazásáról beszélt, később kiderült, hogy csupán egy évet emelne a korhatáron. A legszebb, hogy még ez a „gyengített verzió” sem került napirendre.

Ingyenes BKV 2.

– Már az első nap ingyenessé fogjuk tenni az álláskeresők számára a budapesti közösségi közlekedést – ígérte Karácsony, persze ebből sem lett semmi. A főpolgármester talán utánaszámolt, és rájött, hogy az intézkedésre nincs fedezet…

Létrehozni a főkertészeti pozíciót

– Létrehozzuk a főkertészi pozíciót, és a főépítészi funkcióhoz hasonlóan a város természeti örökségét védő és a város zöld felületeit védő szakembert fogunk kinevezni már az első napon – jelentette be a választást megelőzően. Ehhez képest az alakuló ülésen a főkertészi pozíció nem került az előterjesztések közé, és azóta sem hallani róla semmi konkrétumot – írja a Magyar Nemzet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek