EUR: 353,50 Ft
CHF: 333,08 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Karácsony Gyurcsány bábja

Karácsony Gergely pontosan tudja, hogy a fővárosban is Gyurcsány a főnöke, de nem bánja a báb szerepet – jelentette ki az Országgyűlésben a fideszes Böröcz László. A kormánypártok szerint Budapesten visszatért a Demszky-korszak.

Böröcz László a parlamentben emlékeztetett: a balliberális többség első dolga volt, hogy megemelje a saját fizetését. Az öt főpolgármester-helyettes fejenként több mint 1,3 millió forintot kap, míg a főpolgármester fizetése 1,5 millió forintra emelkedett – hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő, hozzátéve, hogy a fizetésemelés, és a plusz két helyettes körülbelül 200 millió forintjába kerül a fővárosiaknak.


Karácsony Gergellyel a jövő helyett azok tértek vissza, akik a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben. Elmondása szerint egyértelművé vált, hogy a főpolgármester nem akarja megfékezni a múlt embereit, hiszen olyanok kerültek pozícióba, akiknek „bérletük volt a Napkelte című műsorba, amikor tombolt a baloldali sajtószabadság”.

– Visszatért Atkári János és Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor volt helyettesei, Draskovics Tibor, Kolber István, Tordai Csaba, Katona Tamás, Gyurcsány Ferenc kormányának tagjai, Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke, de visszajött még a bűnözőket védő ügyvéd, és Horn Gyula unokahúga is – sorolta az államtitkár.


Visszatért a Demszky-korszak

MTI Fotó: Soós Lajos

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára úgy vélte: a jelek azt mutatják, hogy visszatért a fővárosba a Demszky-korszak. A 2010 előtti és utáni időszak teljesítményét összehasonlítva azt hangsúlyozta: a Demszky-korszakot több mint 200 milliárdos adósság, elakadt fejlesztések, látványos korrupciós ügyek és be nem fejezett beruházások jellemezték, míg Tarlós István főpolgármestersége alatt a főváros biztonsága javult, befejezték a négyes metrót, és számos fontos fejlesztést hajtottak végre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek