2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Szombathely

Karitászünnep Szombathelyen

A szőllősi Jézus Szíve-templomban gyűltek össze a karitász munkatársai Szent Erzsébet ünnepe alkalmából. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes volt a vendég.

Böjte Csaba atya szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy napjainkban már nem elsősorban anyagi segítségre, hanem mentális, lelki támaszra van szüksége az embereknek. – Akármennyi segélyt osztunk, nem lesz jobb világ. Hirdetni kell az embereknek az evangéliumot, ez az a misszió amit a karitász csoportoknak végezniük kell – fogalmazott.


Veres András győri megyéspüspök adta át a Szent Erzsébet rózsája-díjat Erős Klárának, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntesének Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ünnepségen elismerték a kiemelkedő munkát végzett önkénteseket, köszöntötték a Caritas Hungarica díjjal kitüntetett munkatársakat, a szombathelyi Jézus Szíve Plébánia, a bagodi, a körmendi és a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia karitász csoportjának munkatársait, Erős Klárát, a körmendi karitász csoport vezetőjét, és egy Lenti városában működő pékség vezetőjét, aki nagylelkűen segíti a helyi csoport munkáját adományaival.

Kapcsolódó Cikkek