2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szombathely

Karitászünnep Szombathelyen

A szőllősi Jézus Szíve-templomban gyűltek össze a karitász munkatársai Szent Erzsébet ünnepe alkalmából. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes volt a vendég.

Böjte Csaba atya szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy napjainkban már nem elsősorban anyagi segítségre, hanem mentális, lelki támaszra van szüksége az embereknek. – Akármennyi segélyt osztunk, nem lesz jobb világ. Hirdetni kell az embereknek az evangéliumot, ez az a misszió amit a karitász csoportoknak végezniük kell – fogalmazott.


Veres András győri megyéspüspök adta át a Szent Erzsébet rózsája-díjat Erős Klárának, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntesének Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ünnepségen elismerték a kiemelkedő munkát végzett önkénteseket, köszöntötték a Caritas Hungarica díjjal kitüntetett munkatársakat, a szombathelyi Jézus Szíve Plébánia, a bagodi, a körmendi és a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia karitász csoportjának munkatársait, Erős Klárát, a körmendi karitász csoport vezetőjét, és egy Lenti városában működő pékség vezetőjét, aki nagylelkűen segíti a helyi csoport munkáját adományaival.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.