2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Kecskemét

Kecskemétre is eljut a Verzió dokumentumfilm-fesztivál

November 12-én kezdődött Budapesten a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amelynek kínálatából november 22. és 24. között az Otthon Moziban is vetítenek majd. Három film, A létezés eufóriája, Hammarskjöld, döglött akták és a Colectív lesz látható Kecskeméten.

Részlet a Hammarskjöld, döglött akták című filmből.

Az idei mustra három kiemelt szekciója az Antropocén, A 4. hatalmi ág és az Így növünk fel nevet kapta.


Több neves dokumentumfilmes érkezett az idei Verzióra: sok más mellett Alexander Nanau Emmy-díjas német-román rendezővel, Saeed Al Batallal, a FIPRESCI-díjas Még mindig forog című dokumentumfilm alkotójával és Askold Kurovval, a Novaya orosz rendezőjével is találkozhatott a magyar közönség.

A Diák Verzió ismét ingyenes filmvetítésre és beszélgetésre várta a középiskolásokat. Az idén öt film szerepelt a válogatásban. Második alkalommal állt össze Gyerekzsűri, ezúttal az UNICEF Magyarország és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány diák önkénteseinek az együttműködésével, hogy a Diák Verzió programjából válasszák ki és díjazzák a legjobb, középiskolásoknak szóló alkotást.

A 16. Verzió Budapest mellett Pécsen, Szegeden, Kecskeméten és idén először Szombathelyen és Debrecenben mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

Kapcsolódó Cikkek