EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Szolnok

Keresik az év halát

Mintegy nyolcezren szavaztak már a Magyar Haltani Társaság éves voksolásán. Idén három itthon őshonos halfajra lehet szavazni: a csukára, a süllőre vagy a német bucóra.

Évről évre nagyobb népszerűségnek örvend Az Év Hala szavazás, ahol három halfaj közül választhatjuk ki a számunkra legkedvesebbet. Tavaly 11 ezren szavaztak, ami a duplája volt az azt megelőző évnek. Idén eddig mintegy nyolcezer szavazat érkezett, de december 31-ig még van lehetőségünk leadni a voksunkat a Magyar Haltani Társaság honlapján. Ez a szavazás igen komolynak számít a horgászok között; tavaly például csalni is próbált valaki, amit a szervezők szerencsére időben kiszúrtak. Idén szoros versenyre számíthatunk, hiszen a társaság által választott mindhárom halfaj fontosnak számít valamilyen szempontból: a csuka és a süllő népszerű horgászhalak, a német bucó pedig a természeti értéke miatt jelentős.


A szavazás célja az őshonos halaink ismertebbé tétele.

A csuka jellegzetes fejformájáról könnyen felismerhető
Fotó: wikipedia.org

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.