EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XXI.kerület

Kerületi kiválóságokat díjazott a főváros

Barka Emese, Borbély Lénárd, Csurgay Árpád és elől: Sas Sándor (Fotó: FB/Csepeli Hírmondó)

A főváros napján több kerületben élő és dolgozó, Csepel hírnevét öregbítő személy kapott elismerést. „Budapestért” díjat kapott Csurgay Árpád villamosmérnök, nanotechnológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professor emeritusa, a hazai és nemzetközi tudományos életben, valamint a felsőoktatásban végzett eredményes kutatói és oktatói tevékenységéért.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Sas Sándor, az FTC 19-szeres magyar bajnoka, háromszoros Európa-bajnok, ezüstérmes paraerőemelő, a 2016-os világkupa első helyezettje, a magyar és nemzetközi parasportban elért kiváló eredményei, példamutató emberi és sportolói magatartása elismeréseként, valamint Barka Emese, Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes birkózó, a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka kiemelkedő teljesítményéért.


Az elismeréseket még Tarlós István főpolgármestersége alatt szavazta meg az előző közgyűlés. A díjátadón jelen volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki személyesen gratulált a csepeli díjazottaknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.