2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb Szombathely

Két érem Bukarestből

Remekül szerepeltek a román fővárosban megrendezett korosztályos súlyemelő Európa-bajnokságon a Haladás VSE sportolói. Polgár Mirjam és Boros Viktória is ezüstérmet hozott haza.

Polgár Mirjam, Boros Viktória és edzőjük Márkus Erzsébet Fotó: HVSE

Magyarország összesen hét fiatal súlyemelővel képviseltette magát a Bukarestben megrendezett junior-, valamint U23-as kontinensvetélkedésen. Közülük hárman a szombathelyi zöld-fehérek sportolói. A már felnőtt-világbajnokságon is induló Boros Viktória egyértelműen éremesélyesként utazott a viadalra, míg Polgár Mirjamtól és Gyürüs Barbarától egyéni csúcsokat vártak a szakemberek, köztük Márkus Erzsébet, aki elkísérhette tanítványait Romániába. Szerencsére a Haladás súlyemelői bőven túlteljesítették az előzetes várakozásokat.


Márkus Erzsébet elégedett volt tanítványaival Fotó: HVSE

Boros Viktória súlyemelő, Haladás VSE

– Az előnevezések alapján nem számítottam arra, hogy dobogós helyen végezhetek. Izgultam az első fogás előtt, de mivel az sikeres volt, a későbbiekben már magabiztosan versenyeztem. A szakításban egyéni csúcsot értem el, ami most az ezüstérmet jelentette. Felemelő érzés ez a számomra. Nagyon büszkék rám a családtagjaim és az edzőim is. Mindent megtettem annak érdekében, hogy ez így legyen.

Boros Viktória a juniorok 81 kilogrammos súlycsoportjában 90 kilót szakított, amivel a második helyen végzett. Lökésben és összetettben pedig negyedik lett.

Polgár Mirjam lökésben jól szerepelt Romániában Fotó:UT

Polgár Mirjam az U23-asok 81 kilós kategóriájában szerepelt, és lökésben 107 kilogrammos egyéni csúccsal ezüstérmes lett. Szakításban és összetettben a negyedik helyen zárt. Gyürüs Barbara az U23-as korosztály +87 kilósai között gyűjtött be egy nyolcadik, valamint két kilencedik helyezést.


Polgár Mirjam súlyemelő, Haladás VSE

– Nagyon bíztam a jó szereplésben. A szakítás nem az erősségem, így abban próbáltam tisztességesen helytállni. De sok munkával azon is szeretnék javítani. Lökésben, úgy érzem, hogy a formaidőzítés remekül sikerült. Szinte könnyűnek éreztem a súlyokat. Nagyon örülök annak, hogy a munka meghozta gyümölcsét. Ebből kiindulva szeretnék majd a felnőttek között is sok szép sikert elérni.

– Egy éremben bíztunk, kettő lett belőle. Úgy gondolom, hogy ez a szereplés nemcsak a magyar súlyemelésnek, hanem az egyesületünknek, azaz a Haladásnak és természetesen a városunknak is nagy dicsőséget jelent – értékelte versenyzői teljesítményét Márkus Erzsébet szakosztályvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.