EUR: 329,45 Ft
CHF: 300,69 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Sport

Kikapott, de továbbjutott az Érd

Az érdi 7 gólos győzelem (39:32) majdnem kevésnek bizonyult az Érd női kézilabdacsapatának az orosz Krasznodar ellen a péntek esti visszavágón. Szabó Edina csapata kikapott ugyan, mégis  továbbjutott az EHF Kupában.

Ünnepel az Érd Krasznodarban

Már a mérkőzés elején érezni lehetett, nem lesz könnyű a menet Krasznodarban. A félidő előtt már meg is volt a hét gólos orosz vezetés. Bár a szünetre csak 6 gól maradt az előnyük, a második játékrész ugyanott folytatódott és ismét 6-7-8 gólos előnyben voltak a hazaiak a második játékrész egészében.


A 45. percben 25:19-re vezettek az oroszok. Jól érezte Szabó Edina, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a hazai meccs után azt nyilatkozta, hogy ilyen jó csapat ellen nincs az a gólkülönbség, amely elégnek bizonyulna.

5 perccel a vége előtt már érezni lehetett visszajött a meccsbe a csapat

Az utolsó 15 percben Foggea bemutatott pár igazán klassz védést, és 13 perccel a vége előtt „csak” 5-tel vezettek a zöld-sárga helyi erők. A védekezés feljavult, de mindkét oldalon sok hiba csúszott az összjátékba, és megkezdődött a kapkodás. A 54. percben Nascimento hetest hibázott, fölé lőtt 6 gólos orosz vezetésnél. Ekkor azt hihettük, elúszik a mérkőzés.


Az első félidőben pedig egyszer már ledolgozták a hátrányt a hazaiak

Az Érd azonban javított 5 perccel a vége előtt, amikor is 5 gól volt a különbség. Ekkor az orosz tréner időt kért, majd Kiss Niki gólt lőtt és máris csak 4 volt az orosz előny, amit a Krasznodar már nem tudott visszahozni 7-re. Bár az oroszok megnyerték a kevés számú hazai közönség előtt a meccset, de a vesztes Érd örülhetett a továbbjutásnak. Krasznodar – Érd 30:25. A mérkőzés legjobbjának az Érd kapusát, Foggeát választották, nem véletlenül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Történelmi aranyat nyert Michelisz Norbert

  Történelmi aranyat nyert Michelisz Norbert

  Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután az idényzáró malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.

 • Világbajnok! Michelisz Norbert a túraautózás királya!

  Világbajnok! Michelisz Norbert a túraautózás királya!

  Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután az idényzáró malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.

 • WTCR: Michelisz nyert a szezonzáró első futamán

  WTCR: Michelisz nyert a szezonzáró első futamán

  Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró hétvégéjének vasárnapi első futamán a malajziai Sepangban, ezzel növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

 • Michelisz: Jó helyzetben vagyunk, de nem szabad hátradőlni

  Michelisz: Jó helyzetben vagyunk, de nem szabad hátradőlni

  Bizakodóan várja Malajziában a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának vasárnapi három utolsó futamát Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája, aki az összetett pontverseny élén áll, és a háromból két versenyen is a pole pozícióból rajtolhat majd Sepangban.