2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Szolnok

Kilenc hektár erdőt telepítenek Tószegen

Hamarosan 9 hektárnyi fát telepítenek Tószeg egy erdőtelepítésre alkalmas területén az Országfásítási Program keretében. A Jubileum téren jelképesen két törökmogyoró és egy ezüsthárs facsemetét ültettek el alsótagozatos gyerekek.

– Az Országfásítási Program célja, hogy növeljék az országban az erdők nagyságát azzal, hogy ahol csak lehet, fát ültetnek – mondta el Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a faültetésen. Ma az ország 21 százalékát borítják erdők, de ezt a számot a programnak köszönhetően szeretnék az elkövetkezendő 15-20 évben egészen 26-27 százalékra növelni. A miniszterhelyettes beszámolt a megyénket érintő tervekről is: ugyan Jász-Nagykun-Szolnok megyében igen sok szántóföld található, mégis vannak olyan szabad földek, amit be lehet fásítani. Ilyenek például az elhagyott ipari területek, vagy az autóutak melletti sávok. Tószegen találtak egy nagyobb, erdőtelepítésre alkalmas részt, amit hamarosan 9 hektár fa fog borítani.


Egy gyermek, egy fa

– Az őszi és téli időszakokban komoly problémát szokott okozni a városunkban a légszennyezettség, és többek között ezért is indul el egy program, amely szerint minden Szolnokon megszülető gyermek után elültet a város egy fát – jelentette be Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Ez évente körülbelül 600 fát fog jelenteni, ami jelentősen növeli majd a város jelenlegi 1,5 millió négyzetméteres zöldterületét.

Molnár Judit

Nemzeti színű szalaggal kötötték fel a facsemeték fajtáját jelző papírokat, amelyek hátoldalán Jókai Mór Ültess fát! című verse olvasható. Fotó: Lokál Extra

Két törökmogyoró és egy ezüsthárs facsemetét is elültettek Szolnokon, a Jubileum téren. Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.