2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Ózd

Kissikátor a festővásznon

Az Ózdi Képzőművészeti Egyesület tagjai évekkel ezelőtt elhatározták, hogy bejárják egy-egy festőtábor keretében a térség településeit, és megörökítik azok természet alkotta és építészeti szépségeit. Ebben az évben a Hangony-völgyi kis zsákfalu mellett tették le a voksukat. Munkáikból most kiállítás látható az ÓMI Olvasóban.

A folyamatban Kissikátor ezen a nyáron került sorra – mondta elégedetten Kocsik László, a település polgármestere. Hozzátette, már évekkel ezelőtt is „sorba álltak” azért, hogy náluk dolgozhassanak egy héten át a főként környékbeli képzőművészek.


Gondoskodó önkormányzat

Az önkormányzat mindent megtett azért, hogy maximálisan jól érezzék magukat a festőtábor lakói. A Kissikátor Fejlesztéséért Alapítvánnyal közösen látták vendégül augusztus elején a 14 alkotót, akik a művelődési házban rendezkedtek be.

A község és az alapítvány vezetői folyamatosan figyelemmel kísérték a munkát és utólag azt mondják, sokszor elcsodálkoztak azon, hogy milyen fantasztikus alkotások kerülnek a vászonra saját településükről, amelyek mellett talán korábban észrevétlenül elmentek.

Az alkotók az egy munkával töltött hét alatt nagyon termékenyek voltak, közel 100 alkotás született meg ez idő alatt Kissikátorban, melyből a tábor végén egy „helyi” art placcot már megmutattak a falubelieknek. Ezután folytatták azt a hagyományt, hogy Ózdon a Városház téren is bemutatták munkáikat,  a napokban pedig megnyílt az Olvasó Kisgalériában a „Kissikátor ecsetvégen” című tárlat. A képek egészen január 3-áig tekinthetők meg munkanapokon reggel nyolc órától este hat óráig. A kiállítás megnyitóján érintettként fellépett a Kissikátori Harmonika- és Népdalkör, megnyitóbeszédet pedig Kocsik László polgármester mondott a szép számú érdeklődőnek.


Fotó: Kocsik László
Ózdon is sikere van a festőtábor kiállításának

Fotó: Kocsik László
A falu körtemploma volt a sláger

Fotó: Kocsik László
Kocsik László Csaba megnyitója után adott műsort a Kissikátori Harmonika- és Népdalkör (háttérben)

Kapcsolódó Cikkek