2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Székesfehérvár

Kosárlabda: cél a legjobb négy közé jutás

Szurkolói ankétot tartott az Alba Fehérvár

A szurkolók mérkőzésen láthatják övéiket, az ankéton hallhattak csapatukról Fotó: Albakosár

Székesfehérvár a sport városa. Tudjuk. Eredményes sportágakkal dicsekedhet a város, magyar bajnokok, nemzetközi sikereket elérő egyének és csapatok tagjai élnek a városban. A MOL Fehérvár labdarúgói e honban a legjobbak egyike, de a nemzetközi mezőnyben is sikerrel jártak. A kosárlabdázók sokszoros magyar bajnokok, két szezonnal korábban az Európa-kupában a csoportküzdelmek után a kieséses szakaszban is mentek két kört, egy jó dobás választotta el őket a nagy sikertől. A jégkorongozók az EBEL-ben vívják harcaikat, telt ház előtt meccselnek rendre, győzelem, vereség váltja egymást, szerencsére többször örömmel mehetnek le a jégről. Az öttusázók? Olimpiai és világ- és Európa-bajnokokkal dicsekedhetnek, de az atléták is győznek itthon, és a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket.


Most a kosárlabdázók adtak számot szurkolóiknak. Ankétra invitálták őket, a klub vezetői értékelték a csapat eddigi teljesítményét, szó esett a következő mérkőzések elvárásairól, de beszéltek a saját nevelésű fiatal játékosok szerepéről, a magyar kosárlabda irányairól, a csapatkapitány, Markovics Luka állapotáról és az új csarnok építéséről is. A szurkolókat Balássi Imre elnök, Simon Balázs ügyvezető és dr. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatta.

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke:

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak hibák, voltak fájó vereségek. A következő időszak feladata, hogy ezeket kijavítsuk, racionális döntéseket hozzunk. Régóta nem tapasztalt jókedv uralkodik az öltözőben, azonban, ha az az ára a négy közé jutásnak, hogy játékost vagy edzőt cseréljünk, meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket!”

 

Cser-Palkovics András polgármester:

„Az elmúlt peches szezon után is ez az a klub, amely az elmúlt 2 évben nem kért kiegészítő támogatást a várostól, és mégis nemzetközi kupában szerepelt eredményesen” – mondta a városvezető, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagjaként a magyar kosárlabda jelenéről és jövőjéről is szólt, valamint az Albacompos időket felidézve indított felhívást a székesfehérvári cégek felé: támogassák a város sportéletét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.