EUR: 351,15 Ft
CHF: 330,62 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Kecskemét

Különleges időkapszula került elő a templomból

A felújítás alatt álló kecskeméti református templom tetődíszében rejtőzött egy időkapszula, amelyet valószínűleg több mint száz évvel ezelőtt helyeztek el. A nagy hírről Facebook-oldalán adott hírt a Kecskeméti Református Egyházközség.

„Ma pontban 12 órakor kibontottuk gyülekezetünk könyvtárában a templomfelújítás közben megtalált időkapszulákat. Az időkapszulát a Kossuth tér felőli tetődíszben találták meg a felújítást végző szakemberek. Kibontást követően arra jutottunk, hogy 1913-ban helyezték el az időkapszulát eleink, amely tartalmilag egy 1822-ben megírt dokumentumot, maradványait, valamit annak másolatát tartalmazza. A feldolgozás elkezdődött, restaurátornál a dokumentum” – írták a posztban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.