2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Kupacsapataink készülhetnek a januári EHF összecsapásokra

A magyar csapatok ellenfelei nem könnyűek, de nem is verhetetlenek. Így lehet összegezni a női kézilabda EHF-Kupa csoportkörének sorsolását, mely az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában zajlott.

A csapatoknál természetesen a lehetséges ellenfelek játékereje mellett a földrajzi távolság is fontos kérdés volt a vágyak megfogalmazásánál, hiszen korántsem mindegy fizikailag és anyagilag hogy, milyen hosszú utakat kell majd megtenni a nagy menetelés közepette. Végül az ÉRD a C-csoportba került a lengyel Lublin, a román Corona Brasov és a dán Odense társaságában. A dán Herning Ikasttal, a címvédő Siófok KC-val, illetve a török Kastamonuval került a második kalapba a sorsolás előtt.


Debreceni örömtánc. Az EHF-kupában is hasonlóra készülnek. Forrás: Dehir.hu /fotó: Gurbán György

Az első kalapban a Bajnokok Ligája csoportkörében negyedik helyen végző csapatok szerepeltek: a horvát Podravka, a cseh Banik Most, a német Bietigheim és a lengyel Lublin.

A harmadik kalapban pedig a német Thüringer HC, a napokban doppingbotrányba keveredő román CSM Corona Brasov, a szintén román Magura Cisnadie, illetve az orosz Lada Togliatti kapott helyet, míg a negyedikben a DVSC mellett két dán, a Kobenhavn és az Odense, illetve a norvég Storhamar szerepelt. A Siófok a korábbi Bajnokok Ligája-győztes Podravka, a román Magura Cisnadie és a dán Kobenhavn Handball csapataival mérkőzik meg a január 4-től február 15-ig tartó csoportkörben. Így utazási szempontból a Siófok kifejezetten jó sorsolást kapott, mely közép-európai rangadókra készülhet a már kötelező elemként említhető északi túra mellett. A nagyon sűrű versenynaptár révén fontos tényező, hogy megúsztak egy török utat, ami a DVSC-SCHAEFFLER-nek például nem sikerült, hiszen a Vácot kiverő török Kastamonu Belediyesi GSK otthonába is el kell utazniuk.


Tor Odvar Moen az EHF Kupa címvédő Siófok KC norvég mesterének véleménye a csoportokról:

Tor Odvar Moen a Siófok KC – Nantes mérkőzésen 2019.11.16.Siófok Kc hivatalos Facebook oldala, Fotó: Németh András

– Úgy gondolom, hogy nagyon erős a mezőny, így egyik kvartett sem könnyű. A Podravka a BL-ben is bizonyított, véleményem szerint ők a legerősebb csoportellenfél. Nem szabad elfelejteni, hogy a január és a február nagyon sűrű lesz. Ezért is fontos tényező, hogy a célállomások elhelyezkedése révén jóval kevesebbet utazunk majd, mint tavaly. Ez sokat könnyít a helyzetünkön. Összességében elégedettek lehetünk ezzel a sorsolással. Az elkövetkező napokban feltérképezzük ellenfeleinket. A Podravka és a Kobenhavn kevesebb meglepetést tartogathat, hiszen ezeket a csapatokat jobban ismerjük. A román ellenfélről viszont keveset tudunk, de az biztos, hogy egy erős bajnokságból érkeznek. Címvédőként egyértelmű célunk a továbbjutás. – forrrás: siofokkc.hu

A ’B’ jelű csoportban a Siófok címvédőként kezdi meg a küzdelmeket január első hétvégéjén, hazai környezetben a dán Kobenhavn ellen. A menetrend vázlatosan már megvan, a pontos időpontok viszont csak a klubok, valamint az érintett televíziós társaságokkal való egyeztetés után, várhatóan december elején lesznek hivatalosak. Az EHF-Kupa csoportköréből a kvartettek első két helyezettje jut az egyenes kieséses szakaszba.

Így várták az érdi szurkolók a krasznodari vereség után az Orange Dragonokat, miután bejutottak az EHF csoportkörbe.

Az EHF-Kupa csoportkörének sorsolása


A-csoport: 
DHK Banik Most (cseh), Kastamonu Belediyesi GSK (török), Thüringer HC (német), DVSC-SCHAEFFLER
B-csoport: HC Podravka Vegeta (horvát), Siófok KC, Magura Cisnadie (román), Kobenhavn Handball(dán)
C-csoport: MKS Lublin S.A. (lengyel), ÉRD, CSM Corona Brasov (román), Odense Handbold (dán)
D-csoport: SG BBM Bietigheim (német), Herning-Ikast Handbold (dán), Handball Club Lada (orosz), Storhamar Handball Elite (norvég)

Az EHF-Kupa csoportkörének hivatalos játéknapjai
1. forduló:
 2020.01.04-05.
2. forduló: 2020.01.11-12.
3. forduló: 2020.01.18-19.
4. forduló: 2020.01.25-26.
5. forduló: 2020.02.01-02.
6. forduló: 2020.02.08-09.

Források: érdmost.hu, dehir.hu, siófokkc.hu

Kapcsolódó Cikkek