2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Debrecen

Lakossági kezdeményezésre újulnak meg az utak

Új útburkolatot kapott a Síp, a Lant és a Dob utca, megkezdődött az útépítés a Cimbalom és a Kadarcs utcákon. A fejlesztési munkálatok a Nagysándor-telepen várhatóan december elején fejeződnek be.

2019-ben a lakossági kezdeményezésre induló fejlesztésekre közel 930 millió forintot különített el költségvetésében Debrecen önkormányzata.


– Az útépítések, fejlesztések folytatódnak mind a Nagysándor-telepen, mind a városban. Nem csak a kampányidőszakban pörögnek fel a munkálatok, a városvezetés hosszú távú fejlesztési stratégiával rendelkezik – hangsúlyozta a Nagysándor-telepen tartott sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester.

A beruházás keretében az útépítéshez kapcsolódóan a közvilágítással együtt az ivóvízvezeték átépítése is megtörtént.

Saját forrásból

A munkálatok 2019. november 5-én kezdődtek és – az időjárási körülményektől függően – várhatóan december első felében fejeződnek be. A beruházás költsége bruttó 52 millió 404 ezer 912 forint, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.