EUR: 353,07 Ft
CHF: 327,89 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Leleplezték! Így hazudik Karácsony Gergely – Fotók!

Bár a főpolgármester igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy ő kerékpárral jár és tömegközlekedést használ, kiderült, hogy mindez csak színjáték.

Valójában szolgálati sofőr furikázza, aki minden reggel ott várja a lakásánál. Csak akkor vált kerékpárra, amikor megérkezik a propagandafotós vagy a baráti stáb. Így volt ez ma is, ami után Karácsony aztán látványosan busszal indult a kormányülésre, a Karmelita kolostorba – írja a Ripost.


Minden reggel, 6.45 és 6.50 között, mondhatni konspiratív körülmények között érkezik meg a sofőr Karácsony zuglói házához – derítette ki a Ripost. Ahogy a nagykönyvben leírják, a kocsi előbb tesz egy kört a Szikszó utcai ház körül, gondosan szemügyre veszi, hogy minden rendben van-e, nincsenek-e, mondjuk, a színjátékot leleplezni akaró újságírók a környéken.

A sofőr-testőr nyilvánvalóan profi, még a környező házak ablakait is végigpásztázza, ügyel mindenre. Nyilvánvalóan óvatosságból nem Karácsony háza előtt, hanem egy közeli ház kapubejárója előtt parkol le, aminek nem igazán örülnek a lakók, gyakran van ebből reggelente szóváltás. A környéken már mindenki tudja, hogy ez itt Karácsony sofőrje. Annak a Karácsonynak, aki aztán látványosan kerékpárral érkezik a Városházára – emlékeztet a portál.


Fotó: Ripost

Karácsony már akkor sofőrrel furikáztatta magát, amikor a kampányban harsányan hirdette, hogy ő bizony kerékpárral közlekedik.

Íme, a PR-osok által gondosan dokumentált színjáték a munkába biciklin érkező főpolgármesterről:

Az igazság viszont az, hogy bizony már ekkor is minden reggel megérkezett érte a szolgálati sofőr… Karácsony végighazudta a kampányt, miközben sorra készültek róla a buszos, kerékpáros képek, a hátsó utcákban, gondosan konspirálva, szép csendben mindig átült a szolgálati autóba, ahol várta a testőrként is működő sofőr.

Fotó: Ripost

A Ripost beszámolójából kiderül, hogy Karácsony a szokásos hazug színjátékot játszotta el ma reggel is, amikor jó előre beharangozta, hogy busszal és csakis busszal hajlandó felmenni a Várba, a kormányülésre.

Persze ugyanúgy, mint máskor, hazugság volt az egész. Szerda reggel is ott várta a gondosan titkolt szolgálati sofőr zsebre dugott kézzel a zuglói ház előtt. Ezúttal egy Volkswagen érkezett.

Fotó: Ripost

Karácsony szinte lopva ment a kocsihoz.

Fotó: Ripost

Aztán elhajtottak.

Fotó: Ripost

Végigautóztak a városon, majd behajtottak a Városháza udvarára.

Fotó: Ripost

 

Fotó: Ripost

Aztán a szokásos parasztvakítással átváltottak környezetvédő gyalogosra, aki csakis buszozni vagy kerékpározni hajlandó.

A gondosan megrendezett színjáték keretében Karácsony és kabinetfőnöke gyalogosan kisétáltak a Városházáról, ahova már odarendelték a propagandafotósokat. Legyen bizonyíték, hogy a titokban szolgálati autót használó főpolgármester gyalogosan és buszozva közlekedik…

Fotó: Ripost

A PR-osok mindent megörökítettek, például ahogy Karácsony fel méltóztatik szállni a Várba menő 16-os buszra.

Fotó: Ripost

Fotó: Ripost

Mindeközben Karácsony intézkedett, hogy a gépkocsi flottából egy másik Volkswagen elinduljon a Karmelita kolostorhoz. Vagyis, ha nem látja senki, beszállhasson, és ne kelljen buszozni. Ennek a flotta-Volkswagennek a rendszáma csak egyetlenegy számmal különbözött attól, amelyik reggel várta a zuglói háznál Karácsonyt. A sofőr ugyanaz volt…

Fotó: Ripost

A sofőr ugyanúgy várta zsebre dugott kézzel Karácsonyt, mint minden reggel a ház előtt.

Fotó: Ripost

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek