EUR: 351,15 Ft
CHF: 330,41 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Szombathely

Magyar győzelem a jubileumi mérkőzésen

Megnyerte 300. hivatalos meccsét a magyar női labdarúgó-válogatott. A jubileumi derbin Markó Edina szövetségi kapitány együttese a Haladás Sportkomplexumban verte Európa-bajnoki selejtezőn 4-0-ra a letteket.

Négy forduló után a harmadik a magyar válogatott a csoportjában Fotó:mlsz.hu

Nem sokkal az U17-es nemzeti csapatunk szombathelyi szereplése után ezúttal már a felnőtt női labdarúgó-válogatott látogatott el a vasi megyeszékhelyre, ráadásul egy nagyon fontos Európa-bajnoki selejtezőre. Az együttes Lettország legjobbjai ellen lépett pályára, soraiban két Haladás-Viktória FC-játékossal, Bíró Barbarával és Rácz Zsófiával.  Markó Edina, a mieink szintén szombathelyi szövetségi kapitánya Horti Boglárkát ezen a meccsen a kispadra ültette.


Hajtósan, jól játszott a válogatott Fotó:mlsz.hu

Európa-bajnoki selejtező

Magyarország-Lettország 4-0 (2-0)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum 600 néző, vezette: Tsiareska (fehérorosz)
Magyarország: Bíró – Papp, Turányi, Szabó, Csiki (Pinczi 46. perc) – Fenyvesi, Csiszár, Rácz – Jakabfi (Pusztai 60. perc), Vágó, Zeller (Kocsán 73. perc). Szövetségi kapitány: Markó Edina.
Lettország: Ibramigova – Rocane, Valaka (Linina 82. perc), Spruntule, Sondore – Sevcova, Girzda, Krumina – Miksone, Zaicikova (Tumane 65. perc), Voitane (Matisa 90. perc). Szövetségi kapitány: Matiss Didzis.
Gólszerzők: Jakabfi Zsanett (12. perc), Zeller Dóra (35. perc), Fenyvesi Evelin (55. perc), Pusztai Sára (76. perc).

Akárcsak a fiataloknál, a Haladás Sportkomplexum a felnőtteknél is szerencsés választásnak bizonyult, ugyanis csapatunk 2-0-ás félidőt követően 4-0 arányban múlta felül a lett válogatottat. A magyarok góljain Jakabfi Zsanett, Zeller Dóra, Fenyvesi Evelin és Pusztai Sára osztozott.

Mark Edina szövetségi kapitány Fotó:mlsz.hu

A két szombathelyi játékos jó teljesítményt nyújtott, a kapus Bíró Barbara a derbi hajrájában 11-est is hárított. A harmadik viktóriást, Horti Boglárkát nem cseréltek be a meccsen.


Győzelmének köszönhetően a magyar női labdarúgó-válogatott feljött az F csoport harmadik helyére.

Négyszer is örülhettek a lányok Fotó:mlsz.hu

Az F csoport állása 4 forduló után:

 1. Svédország 9 pont (3 mérkőzés), 2. Izland 9 pont (3), 3. Magyarország 4 pont (4), 4. Szlovákia 4 pont (4), 5. Lettország 0 pont (4).

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.