2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb XIX.kerület

Magyarázkodás és mutogatás Momentum módra

Nem kezdte hitelesen az átláthatóságért is felelős tanácsnoki megbízatását Paróczai Anikó, hiszen megszavazta Lackner Csaba bizottsági alelnöki posztját, nem emelt szót a szintén gyanúba keveredő Kránitz Krisztián és Bán Zoltán ellen, és a jobboldali képviselők egyetlen kérdésére sem válaszolt a korrupciós botránnyal kapcsolatban − számolt be az újabb botrányos kerületi eseményről a kispest.info.

Paróczai Anikó, átláthatósági tanácsnokban fel sem merült, hogy foglalkozzon a botránnyal

Megszavazta Lackner Csaba (ex-MSZP-s) alelnöki megbízatását az új képviselő-testület alakuló ülésén Paróczai Anikó (Momentum), aki – közösségi oldalán közzétett szavai szerint – arra esküdött fel, hogy a következő öt évben a gyanúja se merüljön fel a Lackner-ügyhöz hasonló eseteknek – írta a kispest.info. Kispest átláthatóságért és esélyegyenlőségért felelős tanácsnoka másnap azzal magyarázkodott, hogy ő bizony nem szeretné, ha Lackner bizottsági vezetőként dolgozna, és egyébként is téves volt a lista, amely a képviselő-testület elé került.


Hatalmas vita Lacknerről

Újra összeállhat a nagy csapat Somogyival, Gajdával, Kránitz-cal és Lacknerrel?

Hosszú vita robbant ki Lackner személye miatt, a jobboldali képviselők kifejezték aggályukat, amelyeket Paróczai válasz nélkül hagyott, a korrupciós botránnyal kapcsolatban felé intézett kérdésekkel együtt. Felszólalásában annyit mondott, hogy ő esélyegyenlőségért is felelős tanácsnok, és nem ezzel a témával kezd először foglalkozni. Tematikus napot és workshopokat szervez egy olyan korrupciós botrány kellős közepén, amely Gajda Péter (MSZP) polgármestert, a szintén MSZP-s képviselő, Somogyi Lászlóné volt férjét és a vagyonkezelő igazgatóját, Kránitz Krisztiánt is korrupciógyanúba keverte. A korrupció ellen heves harcot hirdető Momentum politikusaként… Paróczai Anikó legutóbbi bejegyzésében úgy fogalmazott, nem tűri, ha rajta számonkérik az elmúlt évek korrupciógyanús eseteit − foglalta össze az „átláthatósági” esetet a lap.

Dódity: „Nem túl hiteles kezdés”

Dódity Gabriella és a jobboldal értetlenül fogadta a döntéseket (Fotó: Máté Krisztián)

Közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) úgy reagált, hogy Paróczai Anikó nem csak, hogy egyetlen kérdésre sem válaszolt az alakuló ülésen, de nem támogatta a jobboldali képviselők javaslatát sem, hogy „ne pályázhasson olyan személy az önkormányzati cégek élére, akinek a neve elhangzott a korrupciós botrányban, vagy akinek regnálása idején büntetőeljárás indult az általa vezetett cégnél.” Hiszen Kránitz Krisztián jelenleg is a VAMÜSZ igazgatója, a Közpark Kft.-t, ahol jelenleg 43,5 millió forintos sikkasztás gyanújával nyomoznak, továbbra is Bán Zoltán vezeti. De Paróczai Anikó az ülésen „nem emelt szót az ellen sem, hogy a képviselő-testületben ül Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő, akinek a férje érdekeltségébe tartozó cégek százmilliós, milliárdos nagyságrendben kapnak megbízásokat az önkormányzattól” – hívta fel a figyelmet Dódity Gabriella. „Olyan, mintha asszisztálna valamihez az átláthatóságért (is) felelős tanácsnok asszony. Amíg ezekkel a kérdésekkel nem néznek szembe, eleve elbukott a harcuk” – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek