2020. július 07., kedd
Apollónia

Extra

Magyarországot népszerűsítette Prágában Tandi Flora

Újabb európai nagyváros került fel Tandi Flora koncerttérképére. A hazai és nemzetközi zenei színtéren egyaránt aktív énekesnő a bermudai származású Heather Nova meghívására lépett fel Prága egyik legnépszerűbb zenés klubjában. Az est fénypontjaként a két művész közösen énekelte el a Szomorú vasárnap című legendás magyar szerzeményt.

Tandi Flora egy különleges műsorral érkezett Csehország ikonikus koncerthelyszínére. Az énekesnő és zenekara a saját dalok mellett világslágerek egyedi hangszerelésű újragondolásaival varázsolta a prágai Lucerna Music Bar közönségét.


Fotó: Frank Turetzek / turetzek.com

 

Bár Heather Nova épp a Pearl című új albumával turnézik Európa-szerte, a prágai állomás alkalmával kivételt tett, és színpadra szólította Tandi Florát, akivel közösen előadták a Szomorú vasárnap című szerzeményt egy eddig soha nem hallott, kétnyelvű változatban. Mindketten az anyanyelvükön énekeltek, így alkotott egy felejthetetlen elegyet a Szomorú vasárnap és a Gloomy Sunday váltakozó versszakainak hullámzása.

A nem mindennapi duett aktualitását az adta, hogy Heather Nova Gloomy Sunday feldolgozása a Szomorú vasárnap című német-magyar film végefőcímének zenéje. A Marozsán Erika főszereplésével világszerte elhíresült mozi 20 éves jubileumát Tandi Flora egy klasszikus zenei hangszereléssel megálmodott vadonatúj változattal ünnepli – az újdonság hamarosan napvilágot lát.

Kapcsolódó Cikkek