2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Már csak a pótselejtezőben bízhatunk

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott Walestől, így nem jutott ki egyenes ágon a jövő évi Európa-bajnokságra. Azonban nem biztos, hogy nélkülünk rendezik meg a kontinenstornát, a Nemzetek Ligájából még kijuthatunk!

Wales Aaron Ramsey duplájával győzte le a magyar csapatot, így Horvátország mellett kijutott az Eb-re. Marco Rossi, a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya a mérkőzést követően elmondta, hogy képességbeli hiányosságai vannak a csapatnak.


– Lehetne ragozni, de az ellenfélnél Bale a Real Madridban, Ramsey a Juventusban, James a Manchester Unitedban játszik. Technikai és taktikai szempontból is képesek a játékosaink fölé nőni. Mindenkinek be kell látnia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságaink vannak, ezt egyértelműen ki kell jelenteni, és mindenkinek ez alapján kell megítélnie a válogatott teljesítményét – fogalmazott az olasz szakember.


MTI/Kovács Tamás

Sallai Roland azt emelte ki, hogy öt pontos passza nem volt a válogatottnak, és Lang Ádám is arról beszélt, hogy öt-tízméteres passzokat nem sikerült végrehajtani.


A Nemzetek Ligájában bízhatunk

A Nemzetek Ligája mind a négy osztályában rendeznek egy három mérkőzésből álló minitornát (két elődöntő, egy döntő) egy Eb-kvótáért, ennek a sorsolását pénteken tartják. A sorsolástól függően Magyarország ellenfele az elődöntőben Skócia, Izland, Izrael és Bulgária lehet. A mérkőzést idegenben kellene játszani. Ha sikerül bejutni a döntőbe, akkor az ág másik elődöntőjének győztese lenne az ellenfél, itt már jöhet Norvégia, Románia és Szerbia. A döntőt hazai pályán is vívhatjuk. Az UEFA azonban esélyt kíván adni az Eb-rendezésben érdekelt válogatottaknak a döntőbeli részvételre, és ennek érdekében fenntartotta magának a jogot, hogy eseti bizottsága akár az utolsó pillanatban is módosíthasson a playoff szabályain.

Kapcsolódó Cikkek