EUR: 352,19 Ft
CHF: 330,51 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb XVIII.kerület

Máris elkezdődött a baloldali fosztogatás?

A XVIII. kerületi új, baloldali városvezetés nem nevezhető szégyellősnek, Szaniszló Sándor vezetésével máris 100 százalékkal megemelték a saját képviselői tiszteletdíjaikat, és eltörölték a tiszteletdíj plafonját is − írta cikkében az Origo a Pesti Srácokra hivatkozva.

Szaniszló Sándor azonnal megduplázta fizetését, pedig még semmit nem csinált
(MTI/Máthé Zoltán)

A XIV., XV. és a XX. kerület is rosszul járt

Horváth Csaba (b) és Szaniszló Sándor hasonlóan gondolkodik
(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Az eset nem egyedi, tendenciának nevezhető, hiszen Pesterzsébeten a választás után azonnal széteső, ellenzéki többség első intézkedésként komoly fizetésemelést szavazott meg magának, innentől kezdve 411 ezer forintot kapnak a képviselők. Zuglóban a polgármesterré lett Horváth Csaba olyan előterjesztést tett, amely felhatalmazta volna, hogy akár több száz millió forint közpénzről egymaga határozhasson. Az eset nyilvánosságra kerülését követően kipattant botrány miatt egy nap alatt vissza is vonta az előterjesztést. A XV. kerületben visszaválasztott DK-s polgármester, Németh Angéla egyik első előterjesztésére a balos többségű képviselő-testület közel 50 százalékkal emelte meg a képviselőknek járó illetmény összegét.

A már rendkívül kiéhezett, és most hatalomra kerülő ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek nem sokat gondolkodtak, több helyen is arcátlan módon szinte azonnal fizetést emeltek maguknak, nem is rejtve véka alá, hogy milyen céllal vállaltak közfeladatot − írta az Origo. Mint fogalmaztak, így esett a XVIII. kerületben is, ahol az ellenzéki − korábban szocialista − Szaniszló Sándor vette át a stafétát a két ciklusig a kerületet vezető fideszes Ughy Attilától. Szaniszló nem új a kerületi politikában, hiszen már 2010-et megelőzően alpolgármesterként segítette az ingatlanpanamában és adósságban úszó szocialista városvezetést − írta összefoglalójában az Origo.

Dámsa József, a Fidesz XVIII. kerületi önkormányzati képviselője foglalta össze, hogy mi történt a képviselő-testület alakuló ülésén: „a 100 százalékkal megemelt képviselői tiszteletdíjak biztos rendkívül fontosak a kemény munkához, ahogy az is, hogy minden évben automatikusan emelkedjen ez az összeg.”


Szaniszló mindent visz?

Szaniszló Sándor polgármester ráadásul magához ragadta a területek szabályozási tervének előkészítését. Ebből az következhet, hogy építési vállalkozókkal, befektetőkkel nem a szakiroda egyeztethet a területeken felépíthető lakások számáról, hanem Szaniszló Sándor polgármester.

Kapcsolódó Cikkek